ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η εξέλιξη των υπηρεσιακών μεταβολών: Μεταθέσεις - Αποσπάσεις - Μετατάξεις

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
e-mail:paligiannis@hotmail.gr Αθήνα, 17/04/2016

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Παιδεία, όπου αυτή τη χρονική περίοδο επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού απαξίωσε κάθε έννοια διαλόγου, προχωρά με βάρκα την ελπίδα. Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν πότε θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές.
Είναι γνωστό πως με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι μεταθέσεις θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί έως 31 Μαρτίου.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων, θα δημιουργήσει για άλλη μια χρονιά, μεγάλα προβλήματα στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και στον καλύτερο προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολείων.
Η καθυστέρηση ενδεχομένως να συνδέεται και με τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η πολιτική ηγεσία για τη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.
Με βάση την άτυπη ενημέρωσή μου από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.
Οι αποσπάσεις πιθανόν να γίνουν τον Ιούλιο. Ενδεχομένως σύντομα να κληθούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση απόσπασης, ανεξάρτητα από την πορεία των μεταθέσεων.
Ο αριθμός μεταθέσεων και αποσπάσεων κατά την εκτίμησή μου θα είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων που αναμένονται να ληφθούν.
Οι μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια κι αντίστροφα θα γίνουν μετά τις μεταθέσεις.
Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές υπηρεσίες έχουν ''παγώσει''.
Η καθυστέρηση της σύστασης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας.
Σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν εξαιρετικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, απαιτούν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις κι οι μετατάξεις να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να πραγματοποιούνται εγκαίρως.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: