ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΔΟΕ: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στο υπουργείο


Αθήνα 15/4/2016
Προς
Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

Μεγαλειώδης κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου – Ανεργία αντί για διορισμούς προανήγγειλε ο υπουργός

Μεγαλειώδης με τη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα 15/4/2016 στο Υπουργείο Παιδείας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Για μια κόμη φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν υπό την «προστασία ΜΑΤ» και δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά. Το υπουργείο θύμιζε τις παλιές καλές εποχές «του νόμου και της τάξης».
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο του Υπουργείου αλλά και η μεγάλη αντιπροσωπεία που συμμετείχε στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό έκαναν σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για:
  • Την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση τώρα.
  • Κατάργηση του Ν.3848/10.
  • Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
  • Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.
  • Κατάργηση την ελαστικής εργασίας.

Η συνάντηση με τον κ. Υπουργό πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και αγανάκτησης. Τα καίρια ζητήματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί έμειναν αναπάντητα ενώ όσες απαντήσεις δόθηκαν κινούνταν στα όρια του εμπαιγμού.
O Υπουργός, πιστός στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στις πολιτικές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, με πολύ κυνικό τρόπο, απάντησε ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στο άρθρο για τα νηπιαγωγεία και ότι θα το καταθέσει ως έχει.
Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη διάταξη για την πρόσληψη των αναπληρωτών παρά τη συνολική αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στη συνάντηση ο υπουργός αποκάλυψε τον αριθμό των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, για το 2016. 20.000 θα είναι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που καλύψουν τα κενά στην εκπαίδευση.
Από αυτούς, οι 10.000 θα είναι με μόνιμο διορισμό, αν το επιτρέψουν οι θεσμοί, και 10.000 αναπληρωτές. Έτσι κι αλλιώς, ανεργία προανήγγειλε ο Υπουργός μια που ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών είναι σήμερα 23.000 περίπου. Άρα του χρόνου θα είναι λιγότεροι στο σύνολο κατά 3.000.
Τελικά, με αφορμή την ένταση που ο ίδιος ο Υπουργός δημιουργούσε με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τα αγωνιώδη ερωτήματα των εκπαιδευτικών ο κ. Υπουργός αποχώρησε – τράπηκε σε άτακτη φυγή γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι απαντήσεις ουσιαστικές δεν υπήρχαν και ότι μοναδικός γνώμονας της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων που οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος θα απαντήσουν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: