ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Λαγκάρντ: Τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα

kathimerini.gr
Η ελληνική ηγεσία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να περιμένει ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από μόνη της, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό του πρακτορείου Bloomberg. Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι κατά την γνώμη της η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και παραδέχθηκε τα λάθη του Ταμείου ως προς τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

"Εχουμε αναγνωρίσει ένα λάθος, το οποίο είχε να κάνει με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή" δήλωσε η κ. Λαγκάρντ. «Ολοι μας, το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι, η ΕΚΤ, υποτιμήσαμε τις επιπτώσεις κάποιων από τα μέτρα που προτείναμε. Παράλληλα, υπεριτμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να υποστηρίξει και να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό έγινε διότι πηγαίναμε από την μία κυβέρνηση στην άλλη κι ήταν πάντα "δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα, δεν είναι οι δικές μας μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τα δικά μας μέτρα, η Τρόικα είναι που τα επιβάλλει"...»

«Είναι καθήκον του ΔΝΤ να εκτιμά την πραγματικότητα των αριθμών, την ρεαλιστικότητα των μεταρρυθμίσεων και τις πιθανές επιπτώσεις τους, καθώς επίσης να επαναφέρει την αξιοπιστία και την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας...» τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου. «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να περιμένει ότι η κατάσταση θα φτιάξει από μόνη της. Οι έλληνες ηγέτες πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την ανάκαμψη της χώρας τους...»

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εντός Ευρωζώνης η Κ. Λαγκάρντ απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της χώρας εντός της Ε.Ε. έχει ενισχυθεί λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: