ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

EΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ! ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 10ΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ

Οι υποψήφιοι για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, ας αρχίσουν να ετοιμάζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας (19-4-2016)

1. Oι αιτήσεις παραίτησης που θα υποβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και έχοντας υπόψη ότι σε περίπτωση που η εναρκτήρια ή η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι αργία, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, σας γνωρίζουμε ότι φέτος λόγω των αργιών που πέφτουν εντός των διακοπών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η τελευταία εργάσιμη ημέρα για υποβολή αίτησης παραίτησης ορίζεται η 4η Μαΐου 2016. 

2. Ανάκληση αίτησης παραίτησης λόγω μη ύπαρξης ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για το εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραίτησης, σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 148 του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26 τ.Α’). Καταληκτική ημερομηνία ανάκλησης είναι η 3η Ιουνίου 2016, εννοείται μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση παραίτησης στις 04/05/2016. 
Από το Τμήμα Β΄της Δ/νσης Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 
Τηλ. επικ. 210 344 2364, 2121, 3131, 313


Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με την παρ.20 του άρθρου 36 του Ν.4186/2013   οι εκπαιδευτικοί υποβάλουν αίτηση παραίτησης το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, ενώ πριν τη τροποποίηση του ανωτέρω νομικού πλαισίου υπέβαλαν αίτηση παραίτησης το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Επισημαίνεται πως η υπαλληλική σχέση θα λύεται αυτοδίκαια με το τέλος του διδακτικού έτους.

Επίσης, οι αιτήσεις παραίτησης που θα υποβάλλονται από  την 1η Ιουνίου  μέχρι την 20η Απριλίου του επόμενου διδακτικού έτους, θα εξετάζονται από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα γίνονται αποδεκτές ή μη από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχετικά με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών για σωματική ή πνευματική ανικανότητα(άρθ 153 Ν. 3528/2007). 
Aπαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση στην υπηρεσία, γνωμάτευσης από Δευτεροβάθμια ή Ειδική Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα χαρακτηρίζει το νόσημα ως μη ιάσιμο και τον εκπαιδευτικό μη ικανό προς εργασία. Προσοχή: Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις όσον αφορά στο δικαίωμα σύνταξης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 εδ. γ΄του Π.Δ. 169/2007 -Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, «τακτικός δημόσιος υπάλληλος δικαιούται σε ισόβια σύνταξη από το Δημόσιο Ταμείο, αν απολυθεί για σωματική ή διανοητική ανικανότητα, η οποία δεν οφείλεται στην υπηρεσία και έχει πενταετή τουλάχιστον πραγματική συντάξιμη υπηρεσία». Ως εκ τούτου, η εν λόγω απόλυση έχει διαφορετικές συνέπειες από αυτές της περίπτωσης παραίτησης για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση
Σε έξι αντίγραφα το καθένα/οι επικυρώσεις μπορούν να γίνουν στο σχολείο σας ή σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή.
1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
2. Φωτοαντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας
3. Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τραπέζης, όπου να φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ (1ος δικαιούχος ο ενδιαφερόμενος)
4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Διαζευκτήριο, σε περίπτωση λύσης του γάμου
6. Βεβαίωση φοίτησης σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. για τέκνα που σπουδάζουν
7. Βεβαίωση εξαγοράς προϋπηρεσίας, στρατού κλπ από το Γ.Λ.Κ. ή από ΤΑΜΕΙΑ (εφ’ όσον υπάρχουν)
8. Βεβαιώσεις άλλων ασφαλιστικών φορέων (εφ’ όσον υπάρχουν )
9. Αίτηση για απονομή σύνταξης καθώς και της υποχρεωτικής υπεύθυνης δήλωσης (συμπληρώνονται σε 6 αντίγραφα το καθένα με ιδιόχειρη υπογραφή) που συνοδεύει το Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου (ΔΑΥΚ). 

Αγαπητοί, συνάδελφοι, υποψήφιοι για συνταξιοδότηση,
 Κάποια έγγραφα, όπως Πιστοποιητικό Στρατολογίας Τύπου Α΄, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, βεβαιώσεις δανείων που δεν έχουν εξοφληθεί, πιθανόν να υπάρχουν στο προσωπικό μητρώο του εκπαιδευτικού. Ωστόσο, καλό θα ήταν να ενημερώσετε την Υπηρεσία για ό,τι έχετε στα χέρια σας, πέραν των εγγράφων που υπάρχουν στους ατομικούς σας φακέλους. 
Τέλος, όσοι από εσάς, έχετε ασκήσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας καθήκοντα θέσεων ευθύνης (Δ/ντες, Υπ/ντες, Προϊστ/νοι) πάνω από δύο (2) έτη, διά τον φόβον των Ιουδαίων, σας συνιστώ να ενημερώσετε τη Διεύθυνση.
Οι ημερομηνίες υποβολής αίτησης παραίτησης και παρέλευσης αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός για ανάκληση, καθορίζονται αυστηρά ως εξής :

Ημερομηνία
αίτησης παραίτησης
Δικαίωμα 
ανάκλησης
εντός μηνός, 
μέχρι
Πέμπτη, 21-4-2016
Παρασκευή, 20-5-2016
Παρασκευή, 22-4-2016
Δευτέρα, 23-5-2016
Μ. Δευτέρα, 25-4-2016
Τρίτη, 24-5-2016
Μ. Τρίτη, 26-4-2016
Τετάρτη, 25-5-2016
Μ. Τετάρτη, 27-4-2016
Πέμπτη, 26-5-2016
Μ. Πέμπτη, 28-4-2016
Παρασκευή, 27-5-2016
Τετάρτη, 04-5-2016
Παρασκευή, 03-6-2016
ΠΡΟΣΟΧΗ
 Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου 2016, θα πρέπει να ζητούν να παραιτηθούν από την Υπηρεσία και όχι να συνταξιοδοτηθούν, αφού η αίτηση για συνταξιοδότηση έπεται της λύσης της υπαλληλικής σχέσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: