ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Λέτε να μας πάει για δημοψήφισμα και πάλι η κυβέρνηση;

Δεν έκλεισε η αξιολόγηση – Νέος κύκλος μετά της 22/4
Χωρίς τελική συμφωνία αναχωρούν σήμερα δανειστές και οικονομικό επιτελείο για την εαρινή σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον.
Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης σε όλα τα μεγάλα θέματα, είπε πριν από λίγο ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος της τελευταίας πολύωρης συνάντησης.
«Υπάρχουν όμως πολλά δευτερεύοντα θέματα τα οποία δεν επιτρέπουν να φτάσουμε σε συμφωνία, συνέχισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι με συμφωνία και των Θεσμών αποφασίστηκε να διακοπούν οι συνομιλίες και να συνεχιστούν την Δευτέρα μετά τη εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Ο στόχος είναι να έχουμε συμφωνία μέχρι και το Eurogroup της 22ης Απριλίου.
Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, κύκλοι του υπουργείου εργασίας αναφέρουν ότι έχει υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί χρυσή τομή.
Στην παύση των εργασιών συμφώνησαν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση. Καθώς, όπως είπε, παρότι υπάρχει πρόοδος στα μεγάλα θέματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα και δεν επαρκεί ο χρόνος (σ.σ. έως την αναχώρηση σήμερα από την Αθήνα των επικεφαλής των κλιμακίων) για να γραφεί το staff level agreement (συμφωνία επί τεχνικού επιπέδου) που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup, για την επικύρωση από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τής ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταλήξουμε σε staff level agreement λίγο πριν από το Eurogroup».
Σημειώνεται ότι, τα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις ήταν το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό και τα «κόκκινα» δάνεια.
Αντίθετα, δεν ετέθησαν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ζητήματα των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, όπως και του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που είχε προσέλθει στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, μετέθεσε χρονικά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: