ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνταξιοδότησή τους

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 

e-mail:paligiannis@hotmail.gr Αθήνα, 17/04/2016


Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιλέξουν πότε θα παραιτηθούν, ακόμα κι αν έχουν συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Αντιμετωπίζονται ως β' κατηγορίας υπάλληλοι. Η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών πραγματοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Φέτος λόγω Πάσχα τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης παραίτησης ορίστηκε η 4η Μαΐου 2016.
Η διαδικασία αυτή έχει επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα φέτος ο αυστηρός προσδιορισμός του χρόνου υποβολής των αιτήσεων στερεί τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτηθούν με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κι όχι μ' αυτό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση, το οποίο θα επιφέρει μεγάλη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Η αδικία που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί δεν αμφισβητείται., γι' αυτό και θεωρώ εύλογο το αίτημα όλων όσων θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του προβλεπόμενου χρόνου, ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών να γίνει με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Το εύλογο και δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών πρέπει και είμαι σίγουρος, ότι θα γίνει αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ.
Σημειώνω πως ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, ήδη έθεσε στις 19-4-16 υπόψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί, σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Βασίλειος  Παληγιάννης
Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: