ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Θα κλείσουν ολιγοθέσια Δημοτικά για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά...

Αποκλείω(?)... το ενδεχόμενο να κλείσει σχολεία αυτή η κυβέρνηση!

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσιευμά της εφημερίδας "Δημοκρατία", μετά τα 1.144 νηπιαγωγεία που θα κλείσουν στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, έρχονται «λουκέτα» και σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, αφού θα προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές οπότε τα κενά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν.
Σενάρια που αλλάζουν άρδην το τοπίο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον υλοποιηθούν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων από την επόμενη διδακτική χρονιά.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων φέρεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν δημοτικά των 4 θέσεων και άνω, γεγονός που ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο σε εκατοντάδες μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, αν δεν υπάρξει κάποια εξαίρεση για τις περιπτώσεις αυτές.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μαθήματα στο δημοτικό θα ολοκληρώνονται στη 1.15 το μεσημέρι, με το ωρολόγιο πρόγραμμα να διαμορφώνεται σε 30 ώρες εβδομαδιαίως από 35 που είναι σήμερα, και η πιθανή μείωση των ωρών αφορά τα μαθήματα των αγγλικών της φυσικής αγωγής, της πληροφορικής, της μελέτης περιβάλοντος κλπ.
Όσον αφορά το ολοήμερο δημοτικό, δικαίωμα συμμετοχής (δηλαδή από τη 1.15 το μεσημέρι έως τις 4.15 το απόγευμα0 θα έχουν μόνο οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι και οι δύο εργαζόμενοι.
Ωστόσο, αμφίβολο είναι κατά πόσον τα ολοήμερα σχολεία θα μπορέσουν να καλύψουν το πρόγραμμά τους, έστω και για τους λίγους μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις, αφού υπάρχουν σκέψεις στη μελέτη να απασχολούνται εκπαιδευτικοί με «περίσσευμα» ωρών, αυτοί δηλαδή που δεν εξαντλούν το ωράριο τους κατά το πρωινό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: