ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ψηφίστηκε επί της Αρχής στις αρμόδιες Επιτροπές το Ασφαλιστικό


Κλεισμένοι στις οικίες τους θα περάσουν το Πάσχα οι  κυβερνητικοί βουλευτές!

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρήτων Ελλήνων ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι το σχέδιο νόμου είναι προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία επιχειρείται, είναι πρωτοφανής
για την έκτασή της στην Ελλάδα και για τον χαρακτήρα της.
«Μείναμε σε ένα σύστημα προκαθορισμένων παροχών που έχουν στόχευση στο 90% των ασφαλισμένων οι οποίοι με το νέο σύστημα κερδίζουν», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι το 87% των μισθωτών λαμβάνουν μισθό κάτω από 1.000 ευρώ ανά μήνα και θα έχουν 85% αναπλήρωση στην κύρια σύνταξη, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική.
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων είπε ότι, αντίθετα με ότι συνέβη στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, όπου υπήρξε ένα ελάχιστο επίπεδο διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων των κοινωνικών εταίρων και των συνδικάτων, στην Ελλάδα οι περισσότεροι κλάδοι ζητούσαν από την αρχή την συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου και αρνήθηκαν το διάλογο στα επιμέρους ζητήματα.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, ενώ την πλήρη αντίθεσή τους στις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασαν στο σύνολό τους και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που είχαν προσκληθεί προς ακρόαση.
Ειδικότερα για το ασφαλιστικό των επιστημόνων ανέφερε, ότι μετά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών όποιος έχει κάτω από 20.000 εισόδημα κερδίζει.
«Είμαι ταξικός αποστάτης δεν υπερασπίζομαι εκείνους που έχουν εισόδημα 50.000 το χρόνο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες είναι κοινωνικά διαστρωματωμένοι και είναι άλλα τα συμφέροντα του δικηγόρου που εργάζεται με μπλοκάκι και άλλα του ιδιοκτήτη του δικηγορικού γραφείου, ο οποίες δεν είναι δικηγόρος αλλά επιχειρηματίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να καταθέσει τις αναλογιστικές μελέτες σε επόμενη συνεδρίαση των επιτροπών και καταλόγισε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, με τους χειρισμούς τους στο ασφαλιστικό κατά την περίοδο 2010 έως το 2014, επιδείνωσαν σε τέτοιο βαθμό τα ελλείμματα των ταμείων, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι αρνητικές επιδράσεις στο δημόσιο χρέος.
Θα ακολουθήσει, μετά το Πάσχα, την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 11 π.μ. η κατ’ άρθρον συζήτηση και την επομένη ημέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11 π.μ. η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου.
Για την Ολομέλεια δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιες μέρες θα συνεδριάσει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: