ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κατσέλη: Εγγυημένες οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ!!!

Προσωπικά το θέμα δεν με αφορά, γιατί απλά δεν έχω καταθέσεις.* Όμως, η συγκεκριμένη κυρία τι περιμένατε να δηλώσει, ότι  οι καταθέσεις δεν είναι εγγυημένες; 
κ. Κατσέλη, εδώ που μας φτάσατε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα σε κανένα!
Καληνύχτα σας...


Δουλεύουμε με βάση τη ρευστότητα που υπάρχει στο σύστημα, ανέφερε πριν από λίγο μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη. Όπως είπε, έχουν γίνει όλοι οι υπολογισμοί για τη διαθέσιμη ρευστότητα των τραπεζών κι ότι έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας

Καθοριστική για τις από εδώ και πέρα εξελίξεις είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ το πρωί της Δευτέρα, είπε η κα Κατσέλη, απ' όπου θα καθοριστεί και το νέο ύψος ρευστότητας και συνακολούθως το νέο όριο αναλήψεων.
Απαντώντας σε ερώτηση μέχρι πότε φτάνουν τα χρήματα των τραπεζών, η πρόεδρος της ΕΕΤ είπε ότι υπάρχει αρκετό μαξιλάρι για να καλύψει όλη την περίοδο μέχρι να λήξει η τραπεζική αργία τη Δευτέρα το βράδυ. "Αν δεν μας δώσει ρευστότητα η ΕΚΤ – είτε το όριο του ELA μείνει αμετάβλητο, είτε αυξηθεί ή μειωθεί, αυτό θα καθορίσει το νέο πλαίσιο που θα κινηθούμε", είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι όσο πιο γρήγορα πάμε σε (σσ πολιτική) ομαλότητα, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθεί και η κατάσταση στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το αν η ίδια ως οικονομολόγος εγγυάται τις καταθέσεις η κυρία Κατσέλη αρκέστηκε να απαντήσει ότι «η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την ΕΚΤ. Όσο πιο γρήγορα μεταβούμε στην φερεγγυότητα και την ομαλότητα τόσο πιο πιθανό να αποφύγουμε δυσάρεστα σενάρια».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει πότε θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν κανονικά οι τράπεζες η κα Κατσέλη απάντησε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να γίνει από την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη και να γίνονται πολύ περισσότερες, για να μην πω όλες, οι συναλλαγές με το όριο που έχει καθοριστεί». Στόχος, πρόσθεσε, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταθετών. Οι συναλλαγές δεν εξαρτώνται από τη συμφωνία είπε, αλλά από το χρηματοπιστωτικό πλαίσιο δηλαδή το όριο αναλήψεων που θα αποφασιστεί από τη στάση της ΕΚΤ. 

Αργά τη νύχτα σάλο προκάλεσε δημοσίευμα των FT ότι οι τράπεζες ετοιμάζουν «επιδρομή» στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ με κούρεμα 30%.

Σύσσωμες οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, με πρώτη την πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα των Financial Times.

Οι καταθέσεις έως τα 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, ανέφερε  η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και σημείωσε πως οι εποπτικές αρχές φροντίζουν την φερεγγυότητα των τραπεζών.

Η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα σενάρια αυτά είναι «στην σφαίρα της φαντασίας» και πως η ρευστότητα των τραπεζών εξαρτάται από την ΕΚΤ.

«Η ρευστότητα είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι την Δευτέρα βράδυ και το τέλος της τραπεζικής αργίας, αφού Δευτέρα πρωί θα έχουμε τις νέες αποφάσεις της ΕΚΤ για την ρευστότητα των τραπεζών. Αν δεν υπάρχει ρευστότητα μέσω ELA θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας τις επόμενες μέρες», παραδέχτηκε.

Παράλληλα, ανώτατα τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως δεν επεξεργάζονται κούρεμα καταθέσεων σημειώνοντας ότι έτσι κι αλλιώς αν τεθεί τέτοιο θέμα δεν θα είναι... εκείνοι, αλλά οι αρμόδιες αρχές που θα αποφασίσουν ποσό και ποιοι θα «κουρευτούν»

«Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠ.ΟΙΚ.

Το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους FT να ανακαλέσουν «το ψευδέστατο», όπως χαρακτηρίζεται δημοσίευμα.
 *κ. Κατσέλη μόνο μικροκαταθέτες υπάρχουν, αφού οι έχοντες τα έχουν "βγάλει" από καιρό στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: