ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Hugo Dixon: Mετά την κωλοτούμπα Τσίπρα, υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί και μάλλον θα παραμείνει στο ευρώ εκφράζει ο Hugo Dixon με άρθρο του στη βρετανική Telegraph.

Στο τέλος η χώρα θα θεραπεύσει τις πληγές της, απογοητεύοντας τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές που θέλουν την διάσπαση του ενιαίου νομίσματος, προσθέτει.

Οπως επισημαίνει υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας για το ελληνικό ζήτημα, αν και πιστεύει ότι η χώρα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ, αφού δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να ανταπεξέλθει
Αλλά και οι πιστωτές της χώρας στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν επίσης κάνει λάθη. Επέμειναν στην υπερβολική λιτότητα και άργησαν να αποδεχθούν ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όμως την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας την έχει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε για την σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές.

Οι Έλληνες, σημειώνει ο Dixon, δεν θέλουν τη δραχμή και πιστεύουν ότι θα τους έκανε τρομερό κακό να επιστρέψουν στο εθνικό νόμισμα.

Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς το τερατώδες Plan B του Βαρουφάκη, καταλαβαίνει γιατί οι Έλληνες φοβούνται το Grexit, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθαιρέσει από τις θέσεις τους τους ακραίους υπουργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του υποσχέσεις προκειμένου να βρεθεί μια κοινή βάση συζήτησης με τους δανειστές της χώρας. Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια «κωλοτούμπα», τονίζει ο Dixon.

Πάντως, η ΕΚΤ θα παίξει κεντρικό ρόλο στην αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, αφού είναι ο Ντράγκι είναι εκείνος που αποφασίζει το για πόσο θα διατηρηθούν τα capital controls.

Ένας ακόμη λόγος για να είναι κανείς αισιόδοξος είναι ότι οι δανειστές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και η ελάφρυνση είναι αναγκαία.

Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του Έλληνα πρωθυπουργού σχολιάζει ο Dixon λέγοντας πως εκείνος θα αποφασίσει αν θα αποτύχει να εφαρμόσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής με τους δανειστές και θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ ή αν θα εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε ανάκαμψη.

Ο Dixon επισημαίνει ότι είναι απολύτως απαραίτητο να αναδιαρθρωθούν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή και σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας αλλά δεν υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Εάν η Ελλάδα συμμορφωθεί με τους κανόνες και εφαρμόσει το πρόγραμμα, θα παραμείνει στο ευρώ και τα σημάδια από τα δεινά που έχει περάσει θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν, καταλήγει ο Hugo Dixon.

Δεν υπάρχουν σχόλια: