ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι σχέσεις του Αμανατίδη με την Εκκλησία!

Ο αγαπητός συνάδελφος, θα έπρεπε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στο "δικό" μας υπουργείο...
dimokratianews.gr
Το παρασκήνιο της επιλογής του για τη θέση του υφ. Εξωτερικών

Ο ιερός υφυπουργός. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον Γιάννη Αμανατίδη -«ο αεροσυνοδός του Αγίου Φωτός» είναι το υποκοριστικό του - που από την Παρασκευή το βράδυ ορίστηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για θέματα ομογένειας, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Για πολλούς η είσοδος του Θεσσαλονικιού βουλευτή, που χαρακτηρίζεται για τη λεπτή αίσθηση του χιούμορ στην κυβέρνηση, αποτέλεσε επιβράβευση της στάσης του: αν και κινείται στις παρυφές της Αριστερής Πλατφόρμας, ψήφισε υπέρ του «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.

Αναβάθμιση

Ομως αυτό αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια για την προώθησή του, καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη δύσκολη για το κόμμα εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης. Με την υφυπουργοποίησή του ο πρωθυπουργός αναβάθμισε έναν από τους λίγους βουλευτές του που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Για τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι σχέσεις δεν ήταν κρυφές ούτε και καινούργιες. Μόλις πέρσι το καλοκαίρι ο Γιάννης Αμανατίδης, δάσκαλος στο επάγγελμα, ήταν ένα από τα τρία όλα κι όλα στελέχη που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο Αγιον Ορος, επίσκεψη που σηματοδοτούσε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προς τη θρησκεία και τον Ορθοδοξία. Σε εκείνο το ταξίδι τα άλλα δύο στελέχη ήταν ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο συντονιστής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος. Το ίδιο σημαντικός ήταν ο ρόλος του κ. Αμανατίδη στο παρασκήνιο των επισκέψεων που έκανε το επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας στο Βατικανό, στο Φανάρι, αλλά και στην προετοιμασία της συνάντησής του με τον κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Νίκος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: