ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το διαστημικό σκάφος New Horizons προσέγγισε τον πλανήτη Πλούτωνα


ikypros.com
Το διαστημόπλοιο New Horizons, που ξεκίνησε την αποστολή του στις αρχές του 2006, έγραψε χθες ιστορία αφού κατάφερε να προσεγγίσει τον Πλούτωνα έπειτα από ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα διανύοντας μία απόσταση μεγαλύτερη των πέντε δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Η επιτυχία αυτής της αποστολής που κόστισε 700 εκατομμύρια δολάρια επέτρεψε στη NASA να συλλέξει τον μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών για τον μικροσκοπικό πλανήτη, που είναι πολύ απομακρυσμένος και για τον οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Ταξιδεύοντας με μία ταχύτητα μεγαλύτερη των 49.300 χλμ. την ώρα, το New Horizons πέρασε σε απόσταση περίπου 12.400 χλμ. από τον Πλούτωνα γύρω στις 11:48 χθες ώρα Γκρίνουιτς (02:48 σήμερα ώρα Κύπρου).

Ωστόσο οι τεχνικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας έπρεπε να κάνουν υπομονή όλη την ημέρα προτού λάβουν τη μετάδοση του διαστημοπλοίου που επιβεβαίωνε την καλή του κατάσταση και άρα την επιτυχία της αποστολής, ένα μήνυμα που έλαβαν με μεγάλη ανακούφιση στις 20:52 της Τρίτης (03:52 σήμερα ώρα Κύπρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: