ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Telegraph: Ο Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ το «όχι» στο δημοψήφισμα

newmoney.gr
Σε μια αποκάλυψη που σοκάρει προχώρησε ο Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph ο οποίος αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε να βγει το «όχι» στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Τώρα είναι παγιδευμένος και με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης, σχολιάζει.

Κατά τον αρθρογράφο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να τεθεί επικεφαλής σε μια φλεγόμενη εθνική εξέγερση εναντίον των ξένων. Προκήρυξε δημοψήφισμα με σκοπό να το χάσει. Το σχέδιο ήταν να αποχωρήσει έπειτα από έναν καλό αγώνα, να αποδεχθεί μια έντιμη ήττα και να παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου στον επόμενο – μαζί και το τελεσίγραφο των δανειστών από την 25η Ιουνίου. Έτσι, ο επόμενος θα δεχόταν την κατακραυγή.

Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι παγιδευμένος από την επιτυχία του, σχολιάζει ο Evans-Pritchard. Αν και η Κυριακή θα έπρεπε να ήταν μια ημέρα γιορτής, εντούτοις, ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο γραφείο του μέχρι πολύ αργά και ήταν σε κατάσταση κατάθλιψης κάνοντας έναν απολογισμό των λαθών που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση πήγε στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς κάποιο σχέδιο στα χέρια της, ακόμα κι αν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της, τους είχαν προειδοποιήσει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία τους για να αποτρέψουν μια πιθανή έξοδό τους από την Ευρωζώνη.

Τα πράγματα είναι πλέον εκτός ελέγχου, σχολιάζει ο αρθρογράφος. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, η ΕΚΤ διατηρεί το «πάγωμα» της ρευστότητας, και το τραπεζικό σύστημα ασφυκτιά. Την ίδια ώρα, τα εργοστάσια κλείνουν σε όλη τη χώρα, τα αποθέματα πρώτων υλών εξαντλούνται ενώ δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές προϊόντων.

Ο Evans-Pritchard τονίζει ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε παρόμοια σύγχυση. Οι ηγέτες των πιστωτριών χωρών είχαν πει πριν από την ψηφοφορία ότι με ένα «Όχι» η Ελλάδα θα υπέγραφε την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ακόμα κι αν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει προτρέψει τους Ευρωπαίους αξιωματούχος να παραμερίσουν το εγώ τους, εκείνου έχουν δείξει μια πρωτοφανής εχθρότητα απέναντι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γαλλία εργάζεται στη λογική της παραμονής και έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο γαλλοαμερικανικός άξονας έχει με το μέρος του και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι που αρχίζει να ζητάει περισσότερη ευελιξία και κάνει λόγο ακόμη και για διαγραφή χρέους.Μόνο που έχουν απέναντί τους τις 15 από τις 18 χώρες και κυρίως τη Γερμανία που όχι μόνο μιλούν για Grexit, αλλά επεξεργάζονται ένα βασικό πλάνο δράσης πάνω σε αυτή την προοπτική.

Τέλος, το άρθρο περιγράφει το σχέδιο του Grexit που συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση πριν μια εβδομάδα. Αυτό περιλάμβανε επίταξη της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία θεωρούσαν ότι έχει κρυμμένα περίπου 17 δισεκατομμύρια σε αποθεματικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Φυσικά, προηγουμένως θα είχαν διώξει τον κ. Στουρνάρα. Θα επέβαλλαν διπλό νόμισμα με την εισαγωγή των ΙOUs με τη μορφή που είχε κάνει η Καλιφόρνια, ενώ είχαν σκοπό να πάνε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ευρωζώνης σε περίπτωση που γινόταν το Gexit. Επίσης, θα επέβαλλαν κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα που κρατάει η ΕΚΤ, δηλαδή στα 27 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: