ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Β. Μεϊμαράκης: Ιστορικές οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα


tovima.gr
Προ των ιστορικών του ευθυνών έναντι του Έθνους και της ιστορίας έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον Αλέξη Τσίπρα, τον «χαρούμενο» όπως τον χαρακτήρισε πάρα πολλές φορές με ειρωνική διάθεση, εξαπολύοντας την πιο σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και γνωστοποιώντας ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είπε ότι τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων, ενώ εκείνη την στιγμή πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ φώναζε «όλων-όλων». 

Ο αρχηγός της ΝΔ με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώπιον του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι δεν έχει καμία διάθεση να δεχθεί κλειστή ή άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τον κάλεσε πρώτα να μιλήσει δημόσια και να προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός. 

«Να έρθει στη Βουλή και να μας πει γιατί γελάει…Μήπως πρέπει ο χαρούμενος να έρθει στην Αθήνα μα μας πει τι γίνεται;» είπε με έμφαση και σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πρέπει να μας πει ανοικτά τι ζητά από εμάς για να δούμε αν μπορούμε να συνδράμουμε ή όχι». Βέβαια, λίγη ώρα μετά την ομιλία του φαίνεται ότι άλλαξε η στάση της ΝΔ και πιθανότατα ο κ. Μεϊμαράκης, λόγω και της κρισιμότητας των στιγμών, θα παραστεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν πρακτικά της συνεδρίασης. 

Η κίνηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν αναμενόμενη, καθώς όπως είπε ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός θέλει να μοιράσει τις ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι η κλεψύδρα της υπομονής στέρεψε και «είμαστε στα όρια της αντοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε..Δεν του επιτρέπουμε να σκεφτεί καν ότι μπορεί να κάνει ούτε μια κίνηση εκτός ευρώ, χωρίς την νομιμοποίηση των πολιτών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφές μήνυμα στον Πρωθυπουργό, ότι τόσο αυτός όσο και η κυβέρνησή του «και με βάση την πρόταση των αρχηγών και με βάση το πώς ερμήνευσε αυτός το “όχι” και με βάση την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, όπως καταγράφεται, δεν του  έχει δώσει εντολή ρήξης με τους Ευρωπαίους».

«Παροτρύνουμε κυβέρνηση να φέρει με ταχύτητα συμφωνία, να εγκαταλείψει χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, να κινηθεί με γνώμονα συμφέροντα της χώρας, να μην σκέφτεται το Κούγκι, να μη μας πάει σε διχασμό, σήμερα πρέπει να το κάνουμε, όχι αύριο. Πρέπει να φέρει τώρα τη συμφωνία» τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, τον προειδοποίησε, λέγοντας «δεν του επιτρέπουμε να σκεφτεί καν ότι μπορεί να κάνει ούτε μια κίνηση εκτός ευρώ, χωρίς την νομιμοποίηση των πολιτών» και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, συμπλήρωσε: «Η δική σου πέντε μήνες και η δική σου διακυβέρνηση φταίει…Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης».

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι χάθηκαν πέντε ολόκληροι μήνες και στην επισήμανση του κ. Τσίπρα, ότι «δεν φταίνε οι τελευταίοι πέντε μήνες», είπε με επιθετικό τόνο: «Οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε και η δική σου διακυβέρνηση».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του να παραστεί σήμερα και να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, διερωτώμενος: «Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιος τον συμβούλευσε να δώσει βήμα στους εχθρούς;».

Να αποτραπεί ο όλεθρος

Να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αποτραπεί ο όλεθρος σε πιθανό grexit ζήτησε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην «γαλάζια» Κ.Ο. και έστειλε μήνυμα: «Και να το θυμάστε ό,τι κι αν συμβεί η Ελλάδα μπορεί ακόμη να σωθεί».

Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε, όπως είπε ειλικρινά, έστω και την τελευταία στιγμή ο Πρωθυπουργός να αλλάξει γραμμή και συμπλήρωσε: «Η ζημιά που ήδη έχει κάνει είναι πολύ μεγάλη, αλλά η καταστροφή ενός Grexit θα ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη, θα ήταν αδιανόητη».

Στην ίδια γραμμή με τον κ. Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ μπορεί να είναι μόνο απόφαση του ελληνικού λαού και κανενός άλλου. «Δεν νομιμοποιείται καμία συμμαχία πάσης φύσεως ακραίων να τινάξει στον αέρα τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και τις σχέσεις της πατρίδας μας με την Ευρώπη» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: