ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Απολύστε Βουλευτές..., για να διορίσετε εκπαιδευτικούς στη γενική και ειδική αγωγή

κ. υπουργέ, αφού δεν μπορείτε να διορίσετε δασκάλους, απολύστε βουλευτές...!!! Επιτέλους, όλοι οι Έλληνες έβαλαν πλάτη στην κρίση εκτός από τους βουλευτές. 
Η επιμονή των 299 βουλευτών και της λαλίστατης προέδρου αυτών, στα ημέτερα κεκτημένα και σκανδαλιστικά προνόμια, είναι προκλητική... 

Και φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν διορισμοί εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες,  παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για 2.500 με 3.000 διορισμούς στη γενική αγωγή, αλλά και διορισμούς για πρώτη φορά στην ειδική αγωγή!
Στις 20.000 υπολογίζονται οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος, σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι θα γίνει το παν «για να αντιμετωπιστεί μια δύσκολη κατάσταση». Σημείωσε ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει πάλι με αναπληρωτές και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη μόνο 10.000 εκπαιδευτικών. Μάλιστα, αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ώστε να συζητηθεί τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν να βρεθούν πιστώσεις για επιπλέον 5.000-6.000 θέσεις.
Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες γιατί «τα λεφτά λείπουν» και έχει αναβληθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών (της τάξεως των 2.500-3.000 θέσεων). Και αυτό, διότι για να γίνουν οι προσλήψεις πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και να δημοσιευθεί προκήρυξη, με αποτέλεσμα, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να μην προλάβουν να είναι τον Σεπτέμβριο στα σχολεία. Ωστόσο, όπως είπε, ο στόχος του υπουργείου είναι «να μπει το παιδί την πρώτη μέρα του σχολείου και να έχει καθηγητή και να κάνει το μάθημά του κανονικά».
Στην ερώτηση εάν εξετάζεται από το υπουργείο το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ο κ. Μπαλτάς απάντησε ότι δεν θέλει να δεσμευθεί με ένα ναι ή όχι. «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση» είπε ο υπουργός χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο, ανέφερε ότι έχει περάσει από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο θα εκδώσει τη σχετική του έκθεση, ώστε το πολυνομοσχέδιο να πάει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και να ακολουθήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφισή του από τη Βουλή, άγνωστο όμως, πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: