ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η Βουλή ψήφισε τα μέτρα λιτότητας. Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ, καμία "διαρροή" από τους ΑΝΕΛ!

Οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εναλλακτική πρόταση, διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση!!! 
Κύριοι, αυτός είναι παραλογισμός και παρακαλώ συνέλθετε...

Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 64 «όχι» και 6 «παρών».
39 συνολικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιήθηκαν από την κεντρική γραμμή, αγνόησαν την έκκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσουν την συμφωνία και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα διαφωνίας προς την πολιτική που η κυβέρνηση συμφώνησε να ακολουθήσει με σκοπό να αποφύγει η χώρα την άτακτη χρεοκοπία.

Μεταξύ των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν είναι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Δέσποινα Χαραλαμπίδου και οι υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη (τελεί υπό παραίτηση) και Κώστας Ησυχος. «Όχι» στη συμφωνία είπαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και οι τέσσερις πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών Μιχάλης Κριτσωτάκης, Στέφανος Σαμοϊλης και Λίτσα Αμμανατίδου και Γιάνης Ζερδελής. Επισημαίνεται ότι μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δηλώνει συνεχώς ότι στηρίζει τον κ. Τσακαλώτο!

Με απλά λόγια, από τους 162 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού (149 ΣΥΡΙΖΑ και 13 ΑΝΕΛ) μόνο οι 143 υπερψήφισαν τη συμφωνία(110 ΣΥΡΙΖΑ και 13 ΑΝΕΛ).

 Με γραπτή του δήλωση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, αλλά παραδέχθηκε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση θα είναι ο σαρωτικός ανασχηματισμός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του ο κ. Σακελλαρίδης φαίνεται να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στους 32 βουλευτές που καταψήφισαν και τους 6 που δήλωσαν παρών και τη μία που ήταν απούσα από τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: