ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διχάζει την κυβέρνηση το δημοψήφισμα

newpost.gr
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα διαπιστώνεται στην κυβέρνηση μετά την απόφασή της να επιλέξει το πολιτικό όπλο του δημοψηφίσματος με μια σειρά από κεντρικούς υπουργούς να τηρούν διακριτικές αποστάσεις, ενώ η απόφαση για την κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες και το κλείσιμό τους, προκάλεσε μείζον εσωτερικό ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να είναι στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης ΝίκοςΠαρασκευόπουλος ήταν στην γραμμή να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί το δημοψήφισμα, ενώ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα από τα μετριοπαθή στελέχη της, ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρούσε πιο σώφρονα επιλογή να επέλθει συμβιβασμός και να μην φθάσει η κυβέρνηση στη σημερινή κατάσταση. 

Μάλιστα, φέρεται να υπήρξαν και στιγμές έντασης, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες όσο και στις Βρυξέλλες στην ελληνική αποστολή, όπου στο στόχαστρο ήταν ο Γ. Βαρουφάκης, τον οποίο πολλοί επικρίνουν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τράπεζες.

Μάλιστα σε μια από τις τελευταίες συσκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο, υπήρξαν σχόλια επιθετικά, ότι είναι αδύνατον να συνεργαστούν κάποια μέλη της κυβέρνησης με τον υπουργό Οικονομικών.

Λέγεται ότι αρκετοί υπουργοί το δραματικό βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου, αλλά και προχθές Κυριακή, ήταν αντίθετοι τόσο με το δημοψήφισμα, όσο και με την κίνηση για το κλείσιμο των τραπεζών.

Υπήρξαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις συγκεκριμένες κινήσεις, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες και πιθανώς μη αναστρέψιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: