ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Εκτός ελέγχου» τα παιδιά στο Διαδίκτυο


Ένας στους τρεις γονείς αισθάνεται αβοήθητος ως προς το τι βλέπουν ή κάνουν τα παιδιά του online
Στην ψηφιακή εποχή, όπου όλα «καλπάζουν» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ο κίνδυνος καμουφλάρεται αλλάζοντας διαρκώς μορφή και αναπηδώντας από συσκευή σε συσκευή, οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου εκτίθενται καθημερινά σε αμέτρητες απειλές. Νέα μελέτη της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Lab, σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία έρευνας αγοράς B2B International, αποκαλύπτει ότι το 30% των ευρωπαίων γονέων αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο ως προς το τι βλέπουν ή κάνουν τα παιδιά τους όταν αυτά σερφάρουν στο Διαδίκτυο.
Βάσει των απαντήσεων που συνέλεξαν οι ειδικοί, το 33% των γονέων ανησυχεί μάλιστα ότι η ανάγκη για διαρκή διαδικτυακή πρόσβαση λαμβάνει πλέον διαστάσεις εθισμού. Εκτός από τα παιδιά ωστόσο και οι ηλικιωμένοι κατατάσσονται στην ευάλωτη ομάδα χρηστών, καθώς έρχονται επίσης αντιμέτωποι με κινδύνους τους οποίους εξαιτίας της μη εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν.

Ακατάλληλο περιεχόμενο και επαφές με αγνώστους στο «κόκκινο»
Σύμφωνα με τον ρωσικό κολοσσό σε θέματα ασφαλείας, το 52% των Ευρωπαίων που έλαβαν μέρος στη μελέτη θεωρούν ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους πολλαπλασιάζονται με πρωτοφανείς ρυθμούς. Στην κορυφή της «κόκκινης» λίστας τους σκαρφαλώνει ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μέσω της έκθεσής τους σε ανάρμοστο ή ακατάλληλο περιεχόμενο (41%). Το 55% – δηλαδή σχεδόν δύο στους τρεις – είναι πεπεισμένοι ότι τα παιδιά τους έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο. Το 34% των γονέων ανησυχούν για την επικοινωνία των παιδιών τους μέσω Διαδικτύου με αγνώστους, ενώ το 40% φοβούνται ότι μπορεί να μοιράζονται πολύ προσωπικές πληροφορίες με αγνώστους. Το 33% φοβούνται ότι τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στο Διαδίκτυο και να περνούν πάρα πολύ ώρα online.

Η πιθανότητα τα παιδιά τους να έρθουν σε επαφή με κακόβουλο λογισμικό χωρίς να καταφέρουν να το αναγνωρίσουν στοιχειώνει το 32% των γονέων στην Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό που εξέπληξε τους ειδικούς ήταν το γεγονός ότι μόλις το 39% των γονέων εξέφρασε την ανησυχία του γύρω από το cyber-bullying, το οποίο μπορεί να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις ζωές των νέων ανθρώπων.

Οι διαδικτυακές απειλές δεν έχουν ηλικία 

Οι ερωτηθέντες, πέρα από τα παιδιά, εξέθεσαν την ανησυχία τους γύρω από τις online απειλές και για τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς τους, όπως π.χ. γονείς ή άλλοι συγγενείς τους. Για παράδειγμα, το 24% φοβούνται ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να μπερδευτούν διαγράφοντας ή χάνοντας πολύτιμα δεδομένα, ενώ το 26% ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να παραπλανηθούν πραγματοποιώντας απρόβλεπτα έξοδα μέσω online αγορών. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι γονείς τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο συχνά.

Το 26% μάλιστα θεωρούν ότι σερφάροντας στο Internet οι γονείς τους ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν επαρκώς σε τυχόν απειλές που μπορεί να συναντήσουν. Το 50% φοβούνται μήπως οι ηλικιωμένοι συγγενείς τους συναντήσουν κακόβουλο λογισμικό, το 51% πλαστές ιστοσελίδες και διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το 43% μήπως πέσουν θύματα απάτης ή εγκληματικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να χάσουν χρήματα, το 51% μήπως εξαπατηθούν γενικά και το 36% τρέμουν μήπως π.χ. οι γονείς τους πέσουν θύματα online κατασκοπείας.
Στην κορυφή των σημαντικότερων ανησυχιών, και στην περίπτωση των ηλικιωμένων, σκαρφαλώνουν με 21% η γνωριμία με επικίνδυνους αγνώστους και η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο με 20%.
«Η προστατευτικότητα είναι γονικό ένστικτο, αλλά το online τοπίο αλλάζει τους κανόνες. Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι πολλοί γονείς φοβούνται ότι ο αριθμός των απειλών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνεται, με τόσο ανεξέλεγκτο διαθέσιμο περιεχόμενο. Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η έρευνα δείχνει ότι ένας στους πέντε γονείς δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (58%) δεν συζητούν καν μαζί τους για τις ηλεκτρονικές απειλές. Με έναν σημαντικό αριθμό ενηλίκων να ανησυχεί για τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι άπειροι ηλικιωμένοι συγγενείς στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα με τη μορφή απάτης και κακόβουλου λογισμικού, είναι σημαντικό αυτοί οι υπό πίεση γονείς να διαθέτουν τόσο τα μέσα (υπό μορφή ειδικού λογισμικού), όσο και τις απαραίτητες γνώσεις (υπό μορφή υποστήριξης) που χρειάζονται για να κρατήσουν τους αγαπημένους τους ασφαλείς» εξηγεί ο κύριος ερευνητής σε θέματα ασφαλείας της Kaspersky Lab, Ντέιβιντ Εμ. 
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας, είναι σημαντικό παιδιά και ηλικιωμένοι να καταλαβαίνουν πότε πρέπει και πώς μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει το ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν αλλά και πώς να εμποδίζουν ανεπιθύμητες προσεγγίσεις και πώς να αποφεύγουν ανησυχητικό περιεχόμενο. Πέρα από την επιλογή ενός λογισμικού ασφαλείας, η Kaspersky Lab συμβουλεύει τους γονείς να ενημερώνουν μέσα από τον διάλογο τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους γύρω από τους online κινδύνους και την online συμπεριφορά τους.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: