ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης - Μέρος 2ο . . . 3ο . . . κλπ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551           Αθήνα 20.11.2015

Ο έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης -
Μέρος 2ο . . . 3ο . . . κλπ.

Για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί, σε καθημερινές σχεδόν συνέχειες ενός κακογραμμένου σίριαλ, τη στοχευμένη και οργανωμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ελέγξει πλήρως το διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης.

Πριν προλάβει να στεγνώσει καλά - καλά το μελάνι στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄2463 της 16/11/2015 με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέτρεψε βίαια στην κατεύθυνση του κομματικού ελέγχου τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, από το Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στάλθηκε προς τη ΔΟΕ την Πέμπτη 19/11/2015 η σχεδιαζόμενη νομοθετική ρύθμιση, η οποία αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προκειμένου η Ομοσπονδία να καταθέσει τις παρατηρήσεις της μέχρι την Τρίτη 24/11/2015.

Πριν προλάβει κανείς να αναγνώσει τις προτεινόμενες αλλαγές, πόσο μάλλον να κάνει και παρατηρήσεις, η πολιτική ηγεσία έσπευσε την αμέσως επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 20/11/2015 να καταθέσει σχετική τροπολογία που αφορά, ανάμεσα στα άλλα, και στην επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» (βλ. http://www.esos.gr/arthra/40955/mini-nomoshedio-sti-voyli-gia-enishytiki-didaskalia-epilogi-dieythynton-ekpaideysis-kai

Κύριε Υπουργέ, οι εκπαιδευτικοί ούτε «πρόβατα» είναι ούτε «κουτόχορτο» τρώνε!
Ο περίφημος διάλογος που τόσες φορές έχετε επικαλεστεί και εξαγγείλει εσείς και η κυβέρνηση της «πρώτης προς δεύτερης φοράς αριστερά» αποδεικνύεται για πολλοστή φορά επίπλαστος και προσχηματικός.
Αποδεικνύεται επίσης ότι κυρίαρχο και ίσως μοναδικό (;) σας μέλημα είναι η «άλωση» των υπηρεσιακών συμβουλίων και των συμβουλίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης προκειμένου να τοποθετηθούν «αρεστά» σας στελέχη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Έτσι θα κλείσει με επιτυχία ο κύκλος που άνοιξε με την «αξιοκρατική» επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της «πρώτης φοράς Αριστερά» από τους κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη. Δεν μπορεί να κρυφτεί η αγωνία της κυβέρνησης για την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης αφού το σύστημα που δοκιμάστηκε στην ανάδειξη των Διευθυντών Σχολείων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σπεύδει, μέσω νόμων για… βοσκοτόπια, να αλλάξει το σύστημα που η ίδια ψήφισε επαναφέροντας τη συνέντευξη που η ίδια κατακεραύνωνε ως αντιπολίτευση, μήπως και ελέγξει την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει με βάση το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!!!

Αν αυτό δεν είναι περιφρόνηση του εκπαιδευτικού κόσμου, υποτίμηση της νοημοσύνης του και απαξίωση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας, τότε τι είναι;

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα όλες τις τροπολογίες που αφορούν στην επιλογή στελεχών και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό, αξιόπιστο, και ειλικρινή διάλογο με τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών για την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, κοινώς αποδεκτού, το οποίο θα βασίζεται στην αξιοκρατία, στην ισονομία και στην πλήρη διαφάνεια, αίροντας τις όποιες αδικίες ταλάνισαν τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και τον Κλάδο των εκπαιδευτικών για χρόνια.
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

Μάνος Ανδρουλάκης        Κώστας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: