ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τι ΔΕΝ είναι ευτυχία!


Υπάρχει άραγε το μυστικό της ευτυχίας; Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από κάποιους άλλους ενώ μοιράζονται τις ίδιες συνθήκες ζωής; Τι είναι εκείνο που διαχωρίζει την ευτυχία από την ικανοποίηση; Υπάρχει άραγε η ευτυχία καθαυτή ή μήπως ως κατάσταση ταυτίζεται με την απουσία της δυστυχίας;

Η συζήτηση γύρω από την έννοια της ευτυχίας είναι μεγάλη, διαχρονική, γεμάτη αντιφάσεις και διαφωνίες. Αν υπάρχει ένας κοινός τόπος για το περιεχόμενο της, τότε αυτός είναι αυτός της σχετικότητας!

Υποκειμενική και σχετική η έννοια της ευτυχίας είναι διαφορετική και καθοριστική για κάθε άνθρωπο.

Αποτελεί την έμπνευση, το κίνητρο, το σκοπό αλλά και το ίδιο μέσο για να ζει τη ζωή του.
  • Η ευτυχία δεν είναι μια στατική κατάσταση, είναι προσωπική επιλογή με ατομικά χαρακτηριστικά που κάθε ένας από εμάς την καταλαβαίνει, τη ζει και τη αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο. Ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικό να προσπαθούμε να την ορίσουμε με αντικειμενικότητα, να τη συγκρίνουμε και να της αποδίδουμε γενικά χαρακτηριστικά και κριτήρια επιτυχίας. Κάθε ένας από εμάς έχει το δικό τρόπο να ορίζει τι είναι «ευτυχία», τα μόνα αντικειμενικά κριτήρια είναι εκείνα που ορίζουν τι δεν είναι ευτυχία!
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι δεν έχω άγχος, φόβους, ανησυχίες και ότι ζω σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας. Μια τέτοια συνθήκη είναι απλά ανέφικτη, άρα δε μπορεί να υπάρξει.
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι ζω σε ιδανικές συνθήκες. Δε μπορούμε να περιμένουμε για κάτι που δεν υπάρχει για να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία βρίσκεται μόνο στο τώρα.
  • Ευτυχία δε σημαίνει έχω την τέλεια σχέση ή απλά έχω μια σχέση. Αν και μια ισορροπημένη σχέση μπορεί να μας γεμίσει χαρά δε σημαίνει ότι μόνος/η μου δε μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Αντίθετα η πραγματική έννοια της ευτυχίας περιλαμβάνει την ευτυχισμένη σχέση με τον εαυτό μας.
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι έχω πολλά χρήματα. Αν και με τα χρήματα αγοράζεις εκείνα που σε ικανοποιούν ή εκπληρώνεις τα όνειρα που σου δίνουν ευτυχισμένες στιγμές, εντούτοις δεν είναι τα χρήματα εκείνα που σε βοηθούν να κάνεις όνειρα ή εκείνα που αγοράζουν τη θετική σκέψη, την καλή διάθεση και την ευγνωμοσύνη πως έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα.
  • Ευτυχία δε σημαίνει πως σε αποδέχονται οι άλλοι! Ευτυχία είναι όταν αποδέχεσαι εσύ τον εαυτό σου έτσι όπως είναι, έτσι όπως ζει, έτσι όπως ονειρεύεται! Ευτυχία είναι η αρμονική σχέση και η δημιουργική συμφωνία του «εγώ» με τον πραγματικό εαυτό.
Η ευτυχία δεν είναι κάτι έξω από εμάς! Η ευτυχία είναι μέσα μας. Είναι η επιλογή του «θέλω να είμαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τους γύρω μου»!

Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
ΠΗΓΗ: neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: