ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Άρχισαν τις διαγραφές...

Αφού δεν μπορούν να διαγράψουν το χρέος, διαγράφουν τους βουλευτές τους!

Mε 153 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επίσης τέθηκε εκτός της ΚΟ του κόμματος με απόφαση του προέδρου Πάνου Καμμένου. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Διαγραφή Παναγούλη από ΣΥΡΙΖΑ, Νικολόπουλου από ΑΝΕΛ
Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, τον Νίκο Νικολόπουλο, μετά την στάση του στην αποψινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Την σχετική επιστολή του κ. Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανέγνωσε από την έδρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Νωρίτερα, στη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την απόφασή του να απέχει από τη σημερινή ψηφοφορία.

Ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέσω επιστολής του ότι θα απείχε από τη σημερινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Αφορμή για την στάση αυτή του κ. Παναγούλη αποτέλεσε, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή, η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, η οποία, όπως τονίζει, αναμένεται να οδηγήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής. Ωστόσο, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: