ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Θα "φρακάρουν" τα δικαστήρια από εκπαιδευτικούς!

Το "μορφωτικό μου επίπεδο" δεν μου επιτρέπει να υποστηρίξω τη θέση του γραμματέα στα δικαστήρια..., αλλά επειδή διαθέτω άριστη φυσική κατάσταση μπορώ να εργαστώ ως ναυαγοσώστης.
Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!
Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης

Πρόταση σοκ για την αξιοποίηση των περίπου 135.000 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο, των 2.500 που απασχολούνται σε θέσεις εκτός εκπαίδευσης, αλλά και των περίπου 17.000 αναπληρωτών κατά τους θερινούς μήνες στα ελληνικά δικαστήρια κατέθεσε η τρόικα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Γιάννη Καμπουράκη στην εφημερίδα "Αγορά" Στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, η ελληνική κυβέρνηση προέβαλε την έλλειψη προσωπικού ως βασικό λόγο της εξαιρετικά αργής απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, πρόβλημα που για τους δανειστές αποτελεί πηγή πολλών δεινών. Το ΔΝΤ βρήκε αυτομάτως τη λύση, με την οποία συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι των ελεγκτών. Ζήτησαν από τους έλληνες αξιωματούχους οι εκπαιδευτικοί να έχουν άδεια ένα μήνα συνολικά και το υπόλοιπο διάστημα να απασχολούνται ως γραμματείς στα ελληνικά δικαστήρια. Τεκμηρίωσαν δε την πρότασή τους με δύο βασικά επιχειρήματα.
Πρώτον, ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν το μορφωτικό επίπεδο να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γραφικής εργασίας που απαιτούν τα δικαστήρια, άρα μπορούν να ξεμπλοκάρουν χιλιάδες υποθέσεις που δεν προχωρούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Δεύτερον, οι εκπαιδευτικοί κάνουν διακοπές το καλοκαίρι δύο με δυόμισι μήνες αντί για έναν, όπως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων. Άρα έχουν το χρόνο ώστε το υπόλοιπο διάστημα να απασχολούνται στα ελληνικά δικαστήρια χωρίς αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την ελληνική πλευρά, με το επιχείρημα ότι μία τέτοια αλλαγή προσκρούει σε συνταγματικούς περιορισμούς. Το προσωπικό που απασχολείται στα δικαστήρια πρέπει να ενταχθεί στον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, για τον οποίο υπάρχουν συνταγματικά εχέγγυα άσκησης καθηκόντων. Ωστόσο, η κυβέρνησ προβληματίζεται σοβαρά για το ενδεχόμενο η τρόικα να επαναφέρει την πρότασή της, δεδομένου ότι η απονομή δικαιοσύνης είναι θέμα που έρχεται και επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αναδημοσίευση από την ΑΓΟΡΑ, 14/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: