ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς συμφωνία η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

thetoc.gr
Επί έξι ώρες συζητούσαν στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των κομμάτων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στους αρχηγούς να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν για το ασφαλιστικό, στη λογική ότι συνιστά εθνική κόκκινη γραμμή και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες μειώσεις.
Φέρετε να είπε στους συνομιλητές του ότι αν δεν υπογράψουν θα είναι σαν να θέλουν την περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Και αυτή η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή ενώ νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης είπαν όχι στις επιτροπές για ασφαλιστικό και Σύνταγμα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σύμφωνα με πληροφορίες επέκριναν με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει τις περικοπές και βρίσκεται στην τελική ευθεία να νομοθετήσει σε συνεννόηση με τους δανειστές.

Τι είπε ο Στ.Θεοδωράκης 
Το πεδίο της Βουλής έδειξε για το διάλογο στο ασφαλιστικό ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνούμενος συμμετοχή σε μια διακομματική επιτροπή. Αφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο το Ποτάμι να συμμετάσχει σε μια επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει πρώτα συμφωνία για αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός του 2016.

Το ξέσπασμα Τσίπρα 
Στην σκληρή κριτική και τις αρνήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν μια κοινή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό,ο κ. Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση.
Παρέθεσε στοιχεία με τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις λόγω της εφαρμογής των δυο πρώτων μνημονίων και προκάλεσε τους συνομιλητές του λέγοντας: «Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;».
Τη συζήτηση πυροδότησε και η αναφορά του πρωθυπουργού αλλά και εμπρηστική παρέμβαση του Πάνου Καμμένου για το κούρεμα του χρέους (PSI) που εξελήφθη ως μια ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Λεβέντης: Μην πετροβολάτε τον Τσίπρα γιατί το Grexit είναι ακόμη στο τραπέζι 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ενωσης Κέντρου Βασίλης Λεβέντης μετά την σκληρή κριτική που ακούστηκε από τους άλλους αρχηγούς για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού τους επέκρινε γιατί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην προσπάθεια συνεννόησης.
Φέρετε μάλιστα να συνέστησε « Μην πετροβολάτε τον Τσίπρα το Grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι».
Διατύπωσε μάλιστα και επισήμως την πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες υπουργούς και φυσικά τη συμμετοχή της ΝΔ.
Στις δημόσιες δηλώσεις του ο Β. Λεβέντης επανέλαβε ότι ζήτησε οικουμενική αλλά ο Τσίπρας επιμένει σε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.
Στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση γιατί ξέρει τι το ασφαλιστικό ότι δεν μπορεί να το περάσει και θα πέσει.

Το πονηρό σχέδιο του Τσίπρα δεν θα περάσει. 
Τι στήριξη να παράσχω αφού έχουν ήδη υπογράψει ότι κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει και ότι έχουν τα ταμεία θα δίνουν.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποδεχθεί την οικουμενική κακό του κεφαλιού του.
Ο Πλακιωτάκης να με συγχωρήσουν ούτε ήξεραν τι έλεγαν.
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλα αντί άλλων. 
Ο Τσίπρας παρουσίασε λόγια του αέρα. 

ΝΔ: Στον προϋπολογισμό έχουν ήδη εντάξει περικοπές 3,2 δισ 
Τον προϋπολογισμό που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και περιλαμβάνει περικοπές ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις επικαλούνται στελέχη της ΝΔ για να απαντήσουν για τη στάση τους έναντι της πρόσκλησης Τσίπρα. 
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώνει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» λένε στη Συγγρού και επιμένουν πως όλη η προσπάθεια του πρωθυπουργού συνιστά στην παγίδευσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: