ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Δημόσιο: Έρχεται τσεκούρι στις συντάξεις – Από το μέρισμα ξεκινούν οι μειώσεις

Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης

- Ούτε το μισό μέρισμα δεν θα παίρνουν όσοι πήραν σύνταξη σε μικρή ηλικία
- Από 20% θα ξεκινούν οι μειώσεις και θα φτάσουν ως και το 60% για ορισμένες κατηγορίες
- Τα μισά έσοδα σε σχέση με τα έσοδά του έχει το Μετοχικό Ταμείο
- Δείτε πως θα γίνει το κούρεμα και ποιοι θα χάσουν χρήματα
Ξεχάστηκε και η 13 σύνταξη αλλά και η προστασία των φτωχών συνταξιούχων. Μόνο κούρεμα, μείωση και απώλειες για το εισόδημα έρχεται από δω και πέρα.
Το επόμενο βήμα, σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο θα είναι το μέρισμα. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων πήρε το πράσινο φως να ξεκινήσει την αναλογιστική μελέτη για κούρεμα του μερίσματος σε 250.000 δικαιούχους.
Με τα έσοδα του Ταμείου στα 375 εκατομμύρια και τα έξοδα στα 621 εκατομμύρια ευρώ, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να έξοδά του να πέσουν στο μισό και έτσι μιλάμε για βέβαιο τσεκούρι.
Οι πληροφορίες μιλούν για κλιμακωτή μείωση η οποία θα έχει ηλικιακό κριτήριο τριών ταχυτήτων. Όσοι έλαβαν σύνταξη σε ηλικία από 60 ετών και άνω θα χάσουν το ένα πέμπτο του μερίσματος, ένα 20% δηλαδή, ενώ όσοι πήραν σύνταξη σε μικρή ηλικία, στα 50 για παράδειγμα το κούρεμα στο μέρισμα θα φτάνει ως και το 60%. Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και θα είναι σε συνάρτηση με την ηλικία πάντα, ενώ υπάρχει και η σκέψη οι νέοι συνταξιούχοι να μην λαμβάνουν αμέσως το μέρισμα αλλά από μια ηλικία και πάνω.
Για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτείται φέτος σε ηλικία 55 ετών να λαμβάνει το 50% του μερίσματος, όταν φτάνει στα 60 να λαμβάνει ένα 25% επιπλέον και τέλος όταν φτάνει στα 67% να λαμβάνει ακόμη ένα ποσοστό 25%.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: