ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Για να δω με ποιον τρόπο θα ορίσετε τα μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η χώρα χρειάζεται τους ικανούς και άριστους

Ο Ν.4342/2015, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στο 143/9-11-2015 φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης, μεταξύ των άλλων,  περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης (Α/θμια και Β/θμια).
Συγκεκριμένα, το άρθρο 42 προβλέπει τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, ως ακολούθως: Η επιλογή (διορισμός) των δύο εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα βασιστεί σε ένα και μοναδικό κριτήριο, την 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία!! Ουσιαστικά, θα πραγματοποιείται άνευ αντικειμενικών/μετρήσιμων κριτηρίων με την υποκειμενι-κόμματικο-τητα να χτυπάει κόκκινο!!!
Υπενθυμίζω ότι η προηγούμενη διάταξη (άρθρο 13 Ν4238/14) προέβλεπε την επιλογή εκείνων των εκπαιδευτικών με βαθμό Γ, που κατά την ημερομηνία συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων θα  κατείχαν τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων και ορίζονταν με απόφαση των περιφερειακών διευθυντών, ύστερα από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Και αυτή η διάταξη καταργείται ενώ τους εκπαιδευτικούς θα τους ορίζει πλέον απευθείας ο/η περιφερειακός/ή  Διευθυντής/ντρια. 
Αναρωτιόμαστε με ποιο/α κριτήριο/α οι περιφερειακοί διευθυντές θα προβούν στον ορισμό των εν λόγω μελών, μεταξύ πολλών συναδέλφων, οι οποίοι ενδεχομένως θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Ποιος θα εισηγηθεί; 
Κ. υπουργέ, την ώρα που η Ευρώπη φλέγεται και η χώρα καταρρέει διερχόμενη μία άνευ προηγουμένου φάση ολοκληρωτικής αποδιοργάνωσης, διάλυσης και μαρασμού, συνεχίζεται να προκαλείται με τις αποφάσεις σας τη μεγάλη εκπαιδευτική οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία. 
Η ευθύνη, βέβαια, "μετακυλίεται" στους διορισμένους από την κυβέρνηση περιφερειακούς διευθυντές, στη θέση των οποίων δεν θάθελα να βρίσκομαι, γιατί θα κληθούν να αποφασίσουν για την "καταλληλότητα" των συναδέλφων τους με αήθη κριτήρια. Η εμπειρία μου, αλλά και η διαίσθησή μου λένε, πως το παραγόμενο προϊόν του "μαγειρέματος" θα είναι και "όξινο" και "τοξικό" και θα δηλητηριάσει τόσο προσωπικές όσο και παραταξιακές σχέσεις.
Κ. υπουργέ, ακόμη και σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία δοκιμάζεται και φυλλορροεί  στην αίθουσα της Βουλής, αντί οι έχοντες εξουσία να στρέψετε τα βλέμματα και τις προσπάθειές σας στα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, στους άστεγους-νοικοκυραίους μέχρι πρότινος,- στους άνεργους απελπισμένους νέους και νέες, στα χιλιο-επικαλούμενα τιμημένα γηρατειά, στα συσσίτια της εκκλησίας και στους ανθρώπους του σκουπιδοτενεκέ, στους μισθούς πείνας, στα χαράτσια, στο πετρέλαιο και στο πειραματόζωο της Ευρώπης -με κακή πρόβλεψη επιβίωσης- ελληνικό λαό, συνεχίζετε την άνευ τέλους και ορίων κομματοκρατία, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Είναι τόσο "γλυκιά" η εξουσία που καθιστά υμάς εκούσια κωφούς και τυφλούς; Αλήθεια, τι αισθάνεστε όταν βλέπετε έναν λαό προδομένο με σκυμμένο το κεφάλι και απελπισμένο; Κοιμάστε τις νύχτες;

Και ενώ ο λαός ασθμαίνει, η κυβερνητική αδυναμία περισσεύει... Παράταση στην παράταση, της θητείας των σχολικών συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης έως την 31η Αυγούστου του έτους 2016, αφού έως και σήμερα οι κυβερνώντες αδυνατούν να καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγουν τα στελέχη της εκπαίδευσης. 
Παλινωδίες, καθυστερήσεις, αναβολές, έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, οδηγούν τη χώρα χωρίς πυξίδα σε χαώδη αδιέξοδα.
Ο λαός, που τον έχετε συνθλίψει και "πολτοποιήσει" απαιτεί ενότητα και συναίνεση. Απαιτεί την προώθηση των άξιων και ικανών στα δημόσια αξιώματα, προκειμένου να βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει και να επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη του προδομένου μας λαού.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: