ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μαξίμου

κ. πρωθυπουργέ, να θυμάστε εσείς και κυρίως οι συνεργάτες σας, πως η ορθοδοξία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα ενότητας του λαού μας.
tovima.gr
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρόντες ο Υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια. 

Συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας κα Κράτους.Υποδεχόμενος τον αρχιεπίσκοπο, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους ανθρώπους, για να μη μένει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση και σε αυτές τις δυσκολίες, προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό και ότι «είναι αυτή η κοινή αφετηρία από την οποία πορεύονται οι δράσεις μας». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. 

Στα μέσα Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος είχε παραθέσει γεύμα στον πρωθυπουργό και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επί τάπητος είχε τεθεί το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία εν καιρώ κρίσης. Μάλιστα και οι δύο συμφώνησαν πως οι όποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα σε πνεύμα σύνεσης χωρίς αντιπαραθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: