ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Oι Δελφοί έστειλαν το δικό τους χρησμό – METAMORFOSIS


ΠΗΓΗ : news.makedonias.gr
Το ισχυρό μήνυμα “METAMORΦOSIS” έδωσαν οι Δελφοί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητάς τους για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

Μέσα από την κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, οι Δελφοί έστειλαν το δικό τους χρησμό υποστηρίζοντας πως μπορούν να εκφράσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα μήνυμα οικουμενικό, μπορούν να διατυπώσουν έναν γνήσιο πνευματικό λόγο, που θα ακουστεί ταυτόχρονα ως κραυγή αγωνίας, αλλά και ως άγγελμα ελπίδας για τη θέση της χώρας μας στη σύγχρονη Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εκτός από το Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, το λόγο πήραν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Μαρκόπουλος, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, καθώς και ο Καθηγητής του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης κ. Γιώργος Παναγιάρης, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρότασης «Δελφοί 2021» στους παρευρισκόμενους.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε με τις απαγγελίες της η ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Λυδία Κονιόρδου, ενώ πλαισίωσε μουσικά ο συνθέτης – ερευνητής κ. Νίκος Ξανθούλης ζωντανεύοντας την αρχαία λύρα των Δελφών, ο μοναδικός ερμηνευτής κ. Βασίλης Γισδάκης, η βραβευμένη τραγουδίστρια και συνθέτης κ. Φένια Χρήστου, ο διεθνώς καταξιωμένος κρουστός κ. Αλέκος Χρηστίδης, το Σύνολο Πνευστών των καθηγητών των Δημοτικών Ωδείων του Δήμου Δελφών και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Άμφισσας.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας, ενώ προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα στην υποψηφιότητα των Δελφών του κ. Άκη Θεοχαρόπουλου.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς είχε η δημοσιογράφος κ. Κλέλια Χαρίση και την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος η κ. Λένα Γεωργιάδου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή από το Δήμαρχο Δελφών του τίτλου του επίτιμου δημότη στον κ. Michael Scott, Καθηγητή Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, συγγραφέα δυο βιβλίων για τους Δελφούς και παρουσιαστή ντοκιμαντέρ για την αρχαία Ελλάδα στο B.B.C., στο National Geographic και στο History Channel.

Την παρουσίαση τίμησαν πολλοί διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και καταξιωμένοι άνθρωποι του Πολιτισμού και των Γραμμάτων, όπως ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Τσόκλης, ο ηθοποιός κ. Αντώνης Καφετζόπουλος (νυν Αντιδήμαρχος Αθηναίων), ο συνθέτης κ. Γιώργος Χατζηνάσιος, η ποιήτρια κ. Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, ο συνθέτης και ερμηνευτής κ. Λάκης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: