ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: θα εκλεγεί ο επόμενος πρωθυπουργός ή απλά άλλος... ένας αρχηγός.

Την επόμενη μέρα θα είναι όλοι μαζί και χαμογελαστοί;

Σε 11 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι πολίτες του ακριτικού νομού μας το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Η διαδικασία της εκλογής θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, από την 7η πρωινή έως και την 7η απογευματινή. 
Από το 1974 εκτός από τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, διετέλεσαν πρόεδροι επτά συνολικά πρόσωπα. 
  1. Γεώργιος Ράλλης
  2. Ευάγγελος Αβέρωφ
  3. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  4. Μιλτιάδης Έβερτ
  5. Κώστας Καραμανλής
  6. Αντώνης Σαμαράς 
  7. και ένας «υπηρεσιακός» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Από τους επτά τρεις μόνον κατάφεραν και εκλέχτηκαν πρωθυπουργοί. Στα αξιοσημείωτα και αξιοπερίεργα είναι η πολύ μεγάλη νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με ποσοστό 46,9% στις εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, εκλέγοντας όμως η Νέα Δημοκρατία μόνον 151 βουλευτές! Σήμερα με 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 145 βουλευτές!!! 
Αύριο, οι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, που θα συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων θα πρέπει να επιλέξουν, όχι απλά τον αρχηγό, αλλά τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας. Εκείνον που θα μπορέσει να μεταμορφώσει οργανωτικά τόσο το κόμμα όσο και - κυρίως - τη χώρα.
Έναν πρόεδρο - πρωθυπουργό, που να διαθέτει γνώσεις και εμπειρίες, να έχει δίπλα του κατάλληλους και ικανούς συνεργάτες και ο λόγος του να εκφράζει την αλήθεια και μόνον την αλήθεια
Έναν πρόεδρο-πρωθυπουργό με υπευθυνότητα, στιβαρότητα, που θα τον υπολήπτεται η διεθνής κοινότητα.
Έναν πρόεδρο-πρωθυπουργό, που θα τηρεί και θα εφαρμόζει τόσο το καταστατικό του κόμματος όσο και το Σύνταγμα της χώρας.
Έναν πρόεδρο-πρωθυπουργό, που θα εγγυάται την ενότητα όχι μόνον της παράταξης αλλά όλων των Ελλήνων, ανοίγοντας τις πόρτες και τα παράθυρα του κόμματος στην κοινωνία.
Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για ανοιχτό κόμμα, πρόεδρο με θητεία, η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών θα γίνεται μέσα από προκριματικές εσωκομματικές διαδικασίες και θυμήθηκα ότι κάτι ανάλογο προσπάθησε να εφαρμόσει ο επίτιμος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της 9ετούς θητείας του στην αρχηγία του κόμματος.
Η αυριανή διαδικασία θα ήταν κατά την άποψή μου, απόλυτα πετυχημένη και δημοκρατική, αν θα πραγματοποιούνταν περιφερειακές συνδιασκέψεις με την παρουσία των υποψηφίων, όπου μεταξύ των άλλων θα υπήρχε και δημόσια δέσμευσή τους, πως θα αποδεχθούν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι σε προηγούμενες διαδικασίες υπήρξαν αποχωρήσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Ε, λοιπόν, δημοκρατική αρχή αποτελεί, ότι τις διαφωνίες μας τις εκφράζουμε πριν τη διαδικασία και όχι εκ των υστέρων με την αποχώρησή μας, γιατί δεν μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής
  1. Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
  2. Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
  3. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
  4. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.
  5. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
  6. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
  7. Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
  8. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
1. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΡΤ 3) ΠΑΡΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
2. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΒΑΛΑΛΑ 3
3. ΜΑΝΙΑΚΟΙ:ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
4. ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
5. ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
6. ΤΟΙΧΙΟ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
7. ΚΟΡΗΣΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

1. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ(κοντά στην Εθνική Τράπεζα)
2. ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

1. ΝΕΣΤΟΡΙΟ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
2. ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: