ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στους Φλωρινιώτες το 2013, για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ως αντιπολίτευση έλεγε ό,τι του κατέβαινε! Μάλλον δεν περίμενε πως θα τον ψηφίσει ο κοσμάκης για πρωθυπουργό της χώρας!! 
Προχθές στην Πρέσπα, ως πρωθυπουργός, ρωτούσε να μάθει τι θερμοκρασίες επικρατούν στην περιοχή κατά τη χειμερινή περίοδο!!!


kozanimedia.gr
Απόσπασμα από την ομιλία τού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του το 2013 στη γειτονική Φλώρινα 

"Η παρουσία μας εδώ μέσα στην καρδιά του χειμώνα έρχεται να επιβεβαιώσει και να αναδείξει τα πραγματικά μεγάλα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα δε αυτοί που είναι απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα και σε γεωγραφικές περιοχές που οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς και δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη τους να θερμάνουν τα σπίτια τους και άρα εδώ πια δεν μιλάμε απλώς για προβλήματα καθημερινότητας, αλλά μιλάμε για προβλήματα επιβίωσης.

Με αυτήν την έννοια, εδώ από την ακριτική Φλώρινα θα θέλαμε να αναδείξουμε με τον πιο δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα να καταργηθεί αυτή η παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλ η εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου το οποίο όμως, ούτως ή άλλως, δεν έχει καταπολεμηθεί και δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Έχουμε, όμως, πολύ συγκεκριμένα αρνητικά αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την καύση δυστυχώς όχι μόνο ξυλείας, όσο όμως και τους κινδύνους που διατρέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας για την υγεία τους από την αδυναμία τους να ζεσταθούν σε θερμοκρασίες πάρα πολύ χαμηλές, όπως αυτές που συνήθως έχει ο τόπος σας.

Είπα ότι το μέτρο είναι παράλογο, διότι αυτήν την ώρα γνωρίζουμε όχι μόνο από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και από την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και από τα αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο ότι το μέτρο της εξίσωσης δεν έχει αποδώσει. Αντιθέτως, το δημόσιο ταμείο έχει βγει ζημιωμένο. Και θα ήθελα να προκαλέσω τον υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα από την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης το 2011- 2012 και τη χρονιά 2012 έως σήμερα. Διότι, εμείς χωρίς να έχουμε στοιχεία και ζητάμε στοιχεία θεωρούμε δεδομένο ότι με το πετρέλαιο θέρμανσης στα 90 λεπτά το λίτρο οι φόροι που κέρδισε το ελληνικό δημόσιο την προηγούμενη χρονιά, άρα τα έσοδα που είχε, θα ήταν πολύ περισσότερα από τα έσοδα που μέχρι στιγμής έχει αναλογικά, στην αντίστοιχη χρονική περίοδο, από την έναρξη του χειμώνα έως και τη μέση του χειμώνα από τη στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε στο 1,30 το λίτρο. Διότι, είναι απόλυτα προφανές ότι όταν κανείς δεν καταναλώνει καθόλου, δεν πληρώνει και κανέναν φόρο. Συνεπώς, πρέπει να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, να πάψουμε να βάζουμε το κεφάλι μέσα στην άμμο, να δούμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύση σε αυτά.
Δεν έχει καμία λογική λοιπόν η διατήρηση αυτής της εξίσωσης, είναι παραλογισμός και -από εδώ από την ακριτική και παγωμένη Φλώρινα- απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, μια άμεση απάντηση, καθώς και μια θετική στάση την Πέμπτη και την Παρασκευή στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει στο νομοσχέδιο στη Βουλή, μια συγκεκριμένη απάντηση θετική, ως προς την απαίτηση, η οποία δεν θεωρούμε αυτή τη στιγμή ότι είναι απαίτηση ενός κόμματος, είναι απαίτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι δύο φορές εκπρόσωποι του νομού σας επισκέφθηκαν το γραφείο μου, μία πριν από τις εκλογές και μία πριν από λίγους μήνες, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Υπάρχει ένα κοινός τόπος απέναντι στα τεράστια, δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και οι πολίτες στη Φλώρινα, τα οποία ζητούνε λύση. Και ζητούνε λύση άμεσα και όχι στη Δευτέρα Παρουσία. Γιατί εδώ κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αυτό τον χειμώνα. Αυτό ας το κρατήσουμε και ας το κρατήσετε και ως μία υποσημείωση: απαιτείται ενότητα πλατιά προκειμένου να μπορέσει ο λαός μας να ξεπεράσει αυτές τις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, που δέχεται τα τελευταία 2,5-3 χρόνια. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ανοίξουμε δρόμους, να παραμερίσουμε σκοπιμότητες και επιδιώξεις και να δούμε τα αυτονόητα.

Τα αυτονόητα είναι ότι χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν άνθρωποι να πεθάνουν. Το αυτονόητο είναι ότι η Φλώρινα δεν μπορεί να είναι μία ξεχασμένη περιοχή στην γεωγραφική άκρη της χώρας. Το αυτονόητο είναι ότι δεν μπορούμε να θυμόμαστε τους ακρίτες μονάχα για να πούμε μεγάλα λόγια κάθε φορά που έχουμε εκλογές και ζητάμε την ψήφο τους. Τα αυτονόητα είναι ότι οι πολίτες εδώ ζητούνε να έχουν ίσα δικαιώματα και αυτή η κατά τα άλλα ευλογημένη γη με τις πολύ σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες που δίνει στη χώρα και είναι το ενεργειακό ντεπόζιτο, πρέπει να έχει την ανταποδοτικότητα που της αξίζει από το σύνολο της χώρας, με έναν διαφορετικό περιφερειακό σχεδιασμό που δεν θα τα κρατάει όλα για το κέντρο, αλλά θα δίνει ισοτίμως και στην περιφέρεια, γιατί οι πολίτες που ζουν εδώ πρέπει να ζήσουνε με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: