ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ενημέρωση από Νίκο Φασφαλή για τη Β΄φάση αποσπάσεων

Τρέχουμε για να προλάβουμε τον Αγιασμό!
Συνάδελφε, αγαπητέ, Νικόλαε, ποιες διαδικασίες προχωρούν έγκαιρα; Προφανώς  αστειεύεσαι! Μεθαύριο Παρασκευή ανοίγουν οι σχολικές μονάδες και ακόμη δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοι πού θα βρίσκονται, αφού τα ΠΥΣΠΕ ακόμη δεν έχουν τοποθετήσει υπεράριθμους, αποσπασμένους κ.λ.π. Εν τω μεταξύ, αν τα ΠΥΣΠΕ τηρήσουν τα νόμιμα στις προθεσμίες, οι υπηρεσιακές μεταβολές θα ολοκληρωθούν μετά τον αγιασμό!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ.:6975303105
email:nfasfalis1@gmail.com
Ολοκληρώθηκαν, όπως γνωρίζετε, στις 25 Αυγούστου 2017 στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τον δεύτερο κύκλο αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Φέτος, καταγράφεται στα θετικά ότι προχωρούν οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών έγκαιρα ώστε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τα λιγότερα προβλήματα.
Σε ότι αφορά όμως αυτή καθ’ αυτή τη διαδικασία, για άλλη μια φορά έγινε φανερό ότι η πολιτική ηγεσία συνεχίζει την τακτική της να περιορίζει συνεχώς τις θέσεις εκπαιδευτικών και να παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα στην εκπαίδευση μέσω των εισηγήσεων «κόφτη» των διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών.
Για άλλη μια φορά δεν σεβάστηκε την γνώμη των Διευθυντών Εκπαίδευσης που γνωρίζουν πολύ καλύτερα την πραγματική εικόνα των Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής τους.
Ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου αρνήθηκα για άλλη μία φορά να νομιμοποιήσω την εισήγηση αυτή για τα κενά και πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης.
Επαναλαμβάνω ότι οι άνθρωποι δεν είναι απλά αριθμοί, όπως το αντιλαμβάνεται η ψυχρή λογική του υπουργείου.
Θέλω, επίσης, να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι το ισχύον πλαίσιο που διέπει τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις δημιουργεί αδικίες και πρέπει να αλλάξει ριζικά. Θα παλέψω προς αυτή την κατεύθυνση και είμαι έτοιμος και οπλισμένος με τις θέσεις του κλάδου να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή.
Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω, δημόσια, τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράρια για να πετύχουμε το έγκαιρο των υπηρεσιακών μεταβολών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, θέλω να ξέρετε ότι με κάθε τρόπο Θα δώσω μάχη για αντικειμενικότητα, διαφάνεια και απάλειψη κάθε είδους αδικίας.
Κλείνοντας, θέλω να σας ενημερώσω ότι έχει ανοίξει το σύστημα για την κατάθεση ενστάσεων και αιτήσεων επαναξέτασης για να πραγματοποιηθεί άμεσα η γ’ φάση των αποσπάσεων.
Ευελπιστώ, επιτέλους, το Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψην του τις θέσεις του κλάδου και τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις απόσπασης και να προχωρήσει στις 5 του Σεπτέμβρη η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Πάντα κοντά σας
Νίκος Φασφαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: