ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

«Τέλος» στις επιστροφές φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους

Άπαιχτοι, οι "ατσίδες" της κυβέρνησης!!

Θέλεις φοροαπαλλαγή; Ενίσχυσε κόμματα και υποψήφιο Βουλευτή!


protothema.gr
Παρελθόν θα αποτελούν στο εξής τα πιστωτικά εκκαθαριστικά για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Φέτος ήταν ίσως η τελευταία χρονιά που κάποιοι από τα 4,1 εκατομμύρια φορολογουμένους που δηλώνουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, έλαβαν επιστροφή φόρου.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η απαίτηση του ΔΝΤ για κατάργηση των κωδικών που μειώνουν τον φόρο ή το φορολογητέο εισόδημα σε μισθωτούς συνταξιούχους ολοκληρώνεται με την υποβολή των δηλώσεων για τα φετινά εισοδήματα το 2018, όταν δεν θα υπάρχει πια ο κωδικός για ιατρικές δαπάνες.
Ωστόσο από φέτος ήδη τα πιστωτικά εκκαθαριστικά έγιναν άφαντα για τις ευπαθείς ομάδες φορολογουμένων. Συγκεκριμένα, από τα 6,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, φέτος μόλις οι 953.890 έδειξαν επιστροφή φόρου. Πέρυσι είχαν εκδοθεί 1.018.518 πιστωτικά εκκαθαριστικά.
Τα περισσότερα από αυτά όμως αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι, που τους γίνεται παρακράτηση φόρου 20% κάθε φορά που πληρώνονται. Για παράδειγμα, σε αμειβόμενο με μπλοκάκι των 500 ευρώ, στην τσέπη μπαίνουν μόνον τα 400 γιατί τα 100 ευρώ παρακρατούνται «στην πηγή» και αποδίδονται στην εφορία ως προκαταβολή φόρου για τον εργαζόμενο.
Αν ο «μπλοκάκιας» στο παράδειγμα αυτό έχει έναν εργοδότη μόνο και φορολογείται σαν μισθωτός, με την έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ που ισχύει για τους άγαμους, μένει αφορολόγητος και τα 1.200 ευρώ που του παρακρατήθηκαν στην διάρκεια της χρονιάς, τα παίρνει πίσω σαν επιστροφή φόρου κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων την επόμενη χρονιά.
Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος ή ένας υπάλληλος που πληρώνεται με μισθολόγιο, υφίσταται πολύ μικρότερη παρακράτηση κάθε μήνα. Κατά την υποβολή της δήλωσης πρέπει κανονικά να πληρώσει και κάτι παραπάνω, αλλά αυτό μέχρι φέτος αποφεύγετο από πολλούς που δήλωναν και κάποιες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που μειώνουν τον τελικό φόρο.
Πλέον όμως από 1.1.2017 και αυτή η κατηγορία εκπτώσεων φόρου καταργείται. Μόνον όσοι κάνουν δωρεές σε πολιτικά κόμματα και υποψηφίους πολιτευτές θα γλιτώνουν φόρο ή θα παίρνουν και λεφτά πίσω, αφού αυτή η φοροαπαλλαγή θεσπίστηκε από φέτος σαν μέσο καταπολέμησης του «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Αν οι συνταξιούχοι δεν κάνουν τέτοιες χορηγίες όμως, θα πληρώνουν σε φόρους ό,τι δεν δίνουν σε πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: