ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Παύση των χειρουργείων στην Άρτα λόγω έλλειψης χρημάτων

Αλίμονο στους ασθενείς!
Σε διακοπή των τακτικών χειρουργείων προχώρησε το νοσοκομείο Αρτας, ελλείψει υλικών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε μια ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα όπως ανεβαίνει στο… πανηγύρι του χωριού του στα ορεινά της Αρτας, για να «χορέψει μαζί με την Ολγα Γεροβασίλη», να κάνει μια στάση στο νοσοκομείο της Αρτας.
«Ενα δημόσιο… δημόσιο νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο», όπως αναφέρει: «Να συνομιλήσετε με ασθενείς και προσωπικό. Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάτζετ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Χρονιάρες μέρες. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας γνωστός χειροκροτητής της κας Γεροβασίλη. Καλό είναι όπως πηγαίνετε για το χωριό σας να κάνετε μία στάση στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Ένα Δημόσιο… Δημόσιο Νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο. Να συνομιλήσετε με ασθενείς και προσωπικό. Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι. Να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την κατάσταση του Νοσοκομείου. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάζτετ από 28/6/2017 έως τουλάχιστον τα μέσα Σεπτέμβρη.

Η απόφαση του Διοικητή λέει το εξής:
Άρτα 28/6/2017
ΠΡΟΣ: 1. Συντονιστή Δ/ντη Ορθοπεδικής Κλινικής
2. Δ/ντη Νευροχειρουργικής Κλινικής
ΘΕΜΑ: Διακοπή τακτικών Χειρουργείων
Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας.
Ο Διοικητής

Μπαλάσκας Βασίλειος

Το κοινοποιούμε για να το έχετε υπ’ όψιν σας.
Θα ενημερωθείτε επίσης ότι ίδια απόφαση για διακοπή των χειρουργείων υπάρχει και σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής, το ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Ιωαννίνων. Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Να συνομιλήσετε με ασθενείς στα ΤΕΠ που περιμένουν ώρες να εξεταστούν. Να συνομιλήσετε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των ΤΕΠ, να σας ενημερώσουν ότι την περασμένη Δευτέρα 31 Ιουλίου τοξικομανής προσήλθε στα ΤΕΠ με τον πατέρα του, έκανε φασαρία άρπαξε μία σύριγγα τρύπησε τον πατέρα του και τον ίδιο πολλές φορές και μετά κυνηγούσε με τη σύριγγα σε όλο το Νοσοκομείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τους τρυπήσει. Έτρεχαν πανικόβλητοι.
Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας λόγω έλλειψης μπάτζετ, την ίδια ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ σπαταλά 350.000 ευρώ το μήνα για φύλαξη σε εταιρεία με ανάθεση.
Να συνομιλήσετε με τις καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις έργου και έχουν πέντε μήνες απλήρωτες. Βρίσκονται σε απόγνωση. Ελπίζουν τώρα να πληρωθούν.
Να ενημερωθείτε από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ότι άλλο ένα Δεκαπενταύγουστο βρίσκονται βάρδια ή εφημερία στο Νοσοκομείο, ότι για άλλον ένα χρόνο θα πάρουν ελάχιστη άδεια και ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
Μετά το Νοσοκομείο να κάνετε μία βόλτα στη πόλη να περάσετε από τη λαϊκή αγορά για να δείτε ακριβώς απέναντι σε ποιόν ανήκει ένα μεγάλο ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο σαν αυτά που λέγατε στη Βουλή στη συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
Ξέρετε τι λένε οι Αρτινοί κύριε Πρωθυπουργέ; Εάν το Νοσοκομείο το δικό μας, της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και εκλέγεται βουλευτής η κα Γεροβασίλη είναι σε αυτή την κατάσταση φανταστείτε πως θα είναι τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
Χρόνια πολλά κύριε Πρωθυπουργέ, καλή διασκέδαση, ο θεός να βάλει το χέρι του.
Για τους ασθενείς φυσικά όχι για τον Μαδούρο».

Στο μεταξύ, τις εντυπώσεις προσπάθησε να διασκεδάσει ο διοικητής του νοσοκομείου Αρτας, γράφοντας σε ανακοίνωση – απάντηση προς την ΠΟΕΔΗΝ ότι η απόφαση διακοπής των χειρουργείων αφορά σε περιστατικά που δεν απειλείται η υγεία τους, «προκειμένου το νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών».
Έντονα αντέδρασε ο τομέας Υγείας της ΝΔ στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα χειρουργεία σταμάτησαν στο Νοσοκομείο Άρτας επειδή δεν υπάρχει πια προϋπολογισμός. Ο επικεφαλής, Βασίλης Οικονόμου, έκανε λόγο για «κυβερνητική ανικανότητα».
Με αφορμή τη διακοπή των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Άρτας, λόγω έλλειψης πιστώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι δυσάρεστες εκπλήξεις, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας δεν λένε να σταματήσουν στο χώρο της Υγείας. Αυτήν τη φορά θύματα της πιο ανεπαρκούς ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας είναι οι κάτοικοι της Ηπείρου και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού.
Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας μπαίνει τέλος στις ορθοπεδικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω περιορισμένων πιστώσεων στο νοσοκομείο τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Γιατί τα ψέματα έχουν “κοντά ποδάρια” και η ανυπαρξία δεν καλύπτεται από φθηνά επικοινωνιακά σόου».
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: