ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Το σκάνδαλο της υποκρισίας

kathimerini.gr
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Δεν γνωρίζουμε το «σκανδαλόμετρο» που χρησιμοποιεί ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, αλλά δεν θα χαρακτηρίζαμε καν «σκανδαλάκι» το γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε ένα νομοθετικό παραθυράκι της Χούντας για να μην υπηρετήσει στον στρατό. Το ίδιο θα έκαναν όλοι και είναι παράλογο να τον ψέγουν για ό,τι έπραξε πριν από 46 χρόνια.
Φυσικά δεν ισχύει και το αντίστροφο, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι, ότι δηλαδή ο κ. Γαβρόγλου έκανε αντίσταση στη Χούντα επειδή δεν στρατεύτηκε. Απλώς βολεύτηκε, όπως χιλιάδες άλλοι...
Πολιτικό σκάνδαλο, όμως, και πρώτου μεγέθους όμως είναι η υποκρισία του. Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τον στρατό για να δικαιολογήσει μια ελλιπή απόφαση για τις παρελάσεις και τους σημαιοφόρους. «Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους», είχε πει παραβαίνοντας τον βασικό κανόνα ότι στο σπίτι του αστράτευτου, δεν μιλάνε για στρατό. Αυτή η υποκρισία και η καταγγελιολαγνεία είναι το χαρακτηριστικό της «προόδου». Κάνουν ό,τι και οι προηγούμενοι σε χειρότερο βαθμό, αλλά καταγγέλλουν τους άλλους ότι χρεοκόπησαν τη χώρα. Και γαρνίρουν την καταγγελία με λίγη κλάψα: «Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα», χαρακτήρισε ο κ. Γαβρόγλου την αποκάλυψη ότι δεν στρατεύτηκε.
Η υποκρισία είναι το σαφέστερο χαρακτηριστικό της Αριστεράς σήμερα. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε, ενίσχυσε και σε κάποιες περιπτώσεις συνδιοργάνωσε όλους τους χυδαίους τραμπουκισμούς και τις αντισυγκεντρώσεις εναντίον πολιτικών του αντιπάλων του παρελθόντος, σήμερα κλαψουρίζει επειδή θερίζει τις θύελλες που ως ανέμους έσπειρε. Ενώ κατήγγελλε τους μετακλητούς των άλλων, έσπασε κάθε ρεκόρ διορισμού των δικών του. Ενώ χειροκροτούσαν ως μάγκα και καραμπουζουκλή τον Γιάνη για την εμφάνισή του στα Eurogroup (με τα πουκάμισα έξω), τώρα καταγγέλλουν τον κ. Βαρουφάκη επειδή συνεχίζει την αυτοπροβολή του. Ενώ συνεργάζονται –αρμονικότατα, μάλιστα– με την πιο χυδαία μορφή δεξιού κόμματος (εντός του δημοκρατικού τόξου), καταγγέλλουν τη ... Δεξιά. Εκανε κοτζάμ Εξεταστική για να βρει τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν στα ΜΜΕ με πολιτικές παρεμβάσεις και το μόνο που αποδείχτηκε ήταν το δάνειο της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» με παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μέγα σκάνδαλο στην πολιτεία του κ. Γαβρόγλου είναι η απύθμενη υποκρισία και η απέραντη στρεψοδικία του. «Είναι ο πρώτος νόμος [για τα ΑΕΙ] μετά το 1974 που... καθιερώνει διαδικασίες που εξασφαλίζουν μία ουσιαστική εξωστρέφεια των ΑΕΙ», είπε για το ανοσιούργημά του (ΑΠΕ 9.8.2017). Με τον νόμο του καταργούνται και τυπικώς τα Συμβούλια Ιδρυμάτων, τα οποία είχαν στελεχώσει κορυφαίοι επιστήμονες των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Τέτοια «εξωστρέφεια των ΑΕΙ» επιδεικνύει ο λαομπαίχτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: