ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Χυδαίο να εξισώνουν το "Κεφάλαιο" του Μάρξ με το "Ο Αγών μου" του Χίτλερ



news247.gr
Την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η ταύτιση από τον πρόεδρο της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης (PEMC) Γκόραν Λίντμπλαντ, του Κεφαλαίου του Καρλ Μάρξ με το μανιφέστο του Χίτλερ “Ο Αγών μου”, κατά τη συνέντευξη τύπου για το συνέδριο στην Εσθονία.
Ο Περισσός έκανε λόγο για χυδαίο αντικομμουνισμό της ΕΕ και χαρακτήρισε ανήκουστα όσα ειπώθηκαν στην Εσθονία, όπου κατά τη συνέντευξη τύπου ο Λίντμπλαντ υποστήριξε ότι: “Και τα δύο κείμενα, το "Mein Kampf "του Χίτλερ και το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ, περιλαμβάνουν την ιδέα της χρήσης του τρόμου, προκειμένου οι δικτατορίες να παραμένουν στην εξουσία”.
Είπε επίσης ότι: “Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν είναι σημαντικό για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται”.
Μάλιστα ο Λίντμπλαντ απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης της Εσθονίας Ούρμα Ράινσαλου, σχολίασε: “Οι κομμουνιστές βρίσκονται στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες κυβερνήσεις. Εάν υπήρχαν περισσότερες, θα σκέφτονταν διαφορετικά. Ελπίζω λοιπόν να τους απαντήσετε σταθερά”.
Ο Ράινσαλου νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θα απαντήσει στην επιστολή του Ελληνα υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που του είχε γράψει ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν αποτελούν τα δύο μέρη μίας εξίσωσης.

“Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο.

Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο» με το ναζιστικό μανιφέστο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη - μέλη του τα αντίστοιχα μέτρα που το συνόδευαν”, ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
“ Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού – ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού”, προσέθεσε το ΚΚΕ.
“Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό”, τόνισε επίσης ο Περισσός, δε φάνηκε όμως να συμμερίζεται την άποψη του Λιντμπλαντ ότι στην Ελλάδα υπάρχει... κομμουνιστική κυβέρνηση.
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα”, σχολίασε το ΚΚΕ.
“Αυτή είναι «η ΕΕ που αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο-, αυτή είναι η «Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί «εγκλημάτων», «σοβιετικής κατοχής», ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του «ευρωκομμουνισμού», το οποίο αποτέλεσε το «δούρειο ίππο» της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.
Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή”, τόνισε στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ, καταλήγοντας:
“Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: