ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Νέο αυστηρό πλαίσιο για τα ιατρικά συνέδρια


kathimerini.gr
ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
Νέες, αυστηρές οδηγίες για τη διοργάνωση, χρηματοδότηση και συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια θέτει σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 ο ΕΟΦ. Εγκύκλιος της πρόεδρου του ΕΟΦ Αικατερίνης Αντωνίου θέτει περιορισμούς σε επιστημονικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες και γιατρούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συνεδρίων και εκδηλώσεων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν αλλά και τους όρους συμμετοχής.
Στην εγκύκλιο, υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων ότι με βάση τους κανονισμούς δεν επιτρέπονται εκδηλώσεις ενημέρωσης ασθενών από φαρμακευτικές εταιρείες, όπως και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων από αυτές τις εταιρείες σε πανεπιστήμια ή νοσοκομεία. Επιπλέον, επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε δημόσιες δομές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις προώθησης πωλήσεων. Τα συνέδρια, σεμινάρια και παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν διάρκεια έως τρεις ημέρες, ενώ οι επιστημονικοί φορείς δύναται να πραγματοποιούν έως τέσσερις εκδηλώσεις τον χρόνο.
Στην εγκύκλιο επαναλαμβάνεται ότι οι επιστημονικές εκδηλώσεις-συνέδρια δεν πρέπει να γίνονται σε τουριστικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων τουριστικών περιόδων, ήτοι θερινών (από 1/7 έως 31/8), χειμερινών (15/12 έως 15/1) και σε αποκλειστικά χιονοδρομικούς προορισμούς (15/12 έως 15/3). Επίσης, δεν πρέπει να περιλαμβάνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις (π.χ. εκδρομές), ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες-χορηγοί δεν θα καλύπτουν έξοδα συνοδών συμμετεχόντων.
Αναφορικά με τη συμμετοχή σε συνέδρια των επαγγελματιών υγείας, τίθενται όρια στο κόστος «φιλοξενίας τους», τον αριθμό των επαγγελματιών που μπορεί να χορηγεί μία φαρμακευτική εταιρεία, και τον αριθμό των εκδηλώσεων που επιτρέπεται να λαμβάνει μέρος ένας επαγγελματίας υγείας. Ετσι, το κόστος φιλοξενίας των επαγγελματιών υγείας δεν μπορεί να υπερβαίνει σε συνέδρια εσωτερικού τα 70 ευρώ κόστος διατροφής και 150 ευρώ κόστος διαμονής ημερησίως, και στα συνέδρια του εξωτερικού τα 70 και 250 ευρώ αντίστοιχα.
Κάθε εταιρεία μπορεί να καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής έως 10 επαγγελματιών υγείας ανά συνέδριο εξωτερικού εντός Ευρώπης και πέντε ανά συνέδριο εκτός Ευρώπης. Οι εταιρείες δεν δύνανται να επιχορηγούν τη συμμετοχή του ίδιου επαγγελματία υγείας περισσότερο από δύο φορές ετησίως, ενώ και ο κάθε επαγγελματίας υγείας δεν μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερα από τρία συνέδρια για το εξωτερικό και τέσσερα για το εσωτερικό ετησίως (με εξαιρέσεις για επαγγελματίες με ενεργή συμμετοχή, όπως, π.χ., μέλη οργανωτικών επιτροπών).
Η εγκύκλιος ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: