ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Κ. Γαβρογλου: Θέλουμε αξιόπιστο και παιδαγωγικού χαρακτήρα εξεταστικό σύστημα



«Καλή επιτυχία στα παιδιά μας και να θυμούνται όσα έμαθαν στο σχολείο», ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.
Στο ερώτημα για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Γαβρογλου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Υπογράμμισε ακόμη πως «αυτή τη στιγμή με το υπάρχον σύστημα μόλις το 20% των μαθητών καταφέρνουν να περνούν στις 5 πρώτες σχολές της προτίμησης του, ενώ το 18% περνά με βαθμολογία κάτω από τη βάση». 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Πρακτορείο, «πρέπει να υπάρξει ένα εξεταστικό σύστημα, αξιόπιστο και παιδαγωγικού χαρακτήρα».

Για αναξιοπιστία της Κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων κάνει λόγο η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως με σημερινή δήλωση σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του υπουργού Κ. Γαβρόγλου και αναφέρει το χρονικό “του εμπαιγμού σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας”:

▪ Αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
▪ Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουν.
▪ Τον Ιούνιο ο Υπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η εισαγωγή στις ανώτατες σχολές θα γίνεται χωρίς εξετάσεις, αλλά με το απολυτήριο Λυκείου.
▪ Αρχές Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, παρουσίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βασιζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις.
▪ Προ ολίγων ημερών, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει "αυτομάτως" από τη νέα δομή του λυκείου, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς αντιπρόταση.
▪ Σήμερα, την κρίσιμη ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων, ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι πρέπει να αλλάξει το ισχύον σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η κ. Κεραμέως καλεί την Κυβέρνηση να “πάψει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως εκλογική πελατεία” και τονίζει: “Η δημαγωγία και η ανευθυνότητά της είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για την παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: