ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πρόεδρος της Βουλής: Δεν συμφωνώ με την μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων-Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος!

Λαλίστατος, σήμερα, ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου.  Τουλάχιστον, αυτός, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία... 

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος σε μία σειρά θεμάτων της επικαιρότητας και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο θέμα των παρελάσεων λέγοντας πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ"» προσθέτοντας πως «δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».
Ο κ. Βούτσης έθιξε και το θέμα της αριστείας τονίζοντας πως «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική».
Παράλληλα ο κ. Βούτσης σχολίασε πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».
Ερωτώμενος για το εάν η κυβέρνηση χρειάζεται ανασχηματισμό ο κ. Βούτσης σημείωσε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει σήμερα ανάγκη για αλλαγή προσώπων. «Χρειάζεται ένας πολύ καλύτερος συντονισμός και στο πεδίο της καθημερινότητας και μία συνειδητοποίηση και ένα συμμάζεμα και στο πεδίο της ταχύτητας. Δεν συμφωνώ ας πούμε με την μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας. Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: